Diablo 4’ten Yeni Bir Oynanış Videosu Geldi

Bakalım nasıl görünüyormuş

Blizzard, çalkantılı bir dönemden geçiyor malum. Bu dönemi nasıl atlatacak merak konusu. Merak edilen bir başka husus da elindeki markaların geleceği. Derin bir uykuya aldıkları Starcraft serisi, ertelenen, hatta iptal edilebileceği iddiaları dile getirilen Overwatch 2 ve nasıl bir performans sergileyeceği merak edilen Diablo 4. Belki ilk ikisi için yapılabilecek fazla yorum yok şu anda, ama en azından Diablo 4 için yeni bir fragman var:

Gamespot’un paylaştığı 9 dakikalık oynanış videosunda; çatışma mekaniklerindeki gelişim, silahlar, büyüler ve karakter özelliklerinden bir demet sunulmuş. Tabii, oyunun görsel tasarımı konusunda da bir fikir veriyor. Malum, serinin takipçileri bu oyunda daha karanlık bir tema sunulmasını bekliyor, genel anlamda bu beklentinin ne kadar karşılandığını da görme imkânı sunulmuş diyebiliriz.

Oyundaki yaratıkların iskelet ve kas yapıları, karakterler üzerinde kanın nasıl göründüğü, yıldırım ve ateş büyülerinde ışıklandırma ve gölgelendirme etkileri, yağmur, yıldırım, hortum gibi hava durumu olaylarından örnekler verilmiş; genel olarak iyi göründüğünü söylemek mümkün. Ama oyuna dair endişeler de var elbette; mesela sürekli online olma gerekliliği veya mikro ödemeler gibi konular kafa karışıklığı yaratıyor. Sonunda ortaya nasıl bir oyun çıkacak, merakla bekliyoruz.

Diablo 4 için henüz bir çıkış tarihi ilan edilmedi; 2022’de çıkış yapabilecek mi bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum