Diablo, GOG’da Satışa Sunuldu; Sırada Warcraft Var

Gözümde canlandı koskoca mazi...

1996 yılında oyunseverler ile buluşan Diablo, şüphesiz oyun dünyasını derinden etkileyen oyunlardan birisi oldu. En sevdiğim oyunlar listesinde müstesna bir yer edinmiştir kendileri :) Üzerinden bunca yıl geçmesine rağmen dönem dönem tekrar açıp oynamak ihtiyacı hissederim.

Anlaşılan benim gibi düşünen yeterince oyuncu mevcutmuş -ki Blizzard ile GOG bir işnbirliğine giderek serinin ilk oyununun dijital versiyonunu oyuncularla buluşturmaya karar vermişler.

Blizzard tarafından yapılan açıklamaya göre, GOG versiyonunda orijinal oyuna sadık kalınmış, eski grafikler korunmuş durumda. Yani 1996'da (ya da benim gibi 1997 ve sonraki yıllarda:)) oynamış oyuncular nasıl bir oyun tecrübe ettilerse, aynısı ile karşı karşıyayız. Dilerseniz, Battle.Net üzerinden multiplayer oynama imkanı da sunuluyor. Bir miktar güncellenmiş bir Diablo deneyimi yaşamak isteyenler için de yenilenmiş grafiklere sahip, Windows 10 uyumlu bir versiyon bulunuyor. Fakat bu yeni versiyon BattleNet'e bağlanamıyor.

Diablo'nun GOG üzerinden satışa sunulması Blizzard ile GOG arasındaki iş birliğinin ilk adımını oluşturuyor. Bunu, Warcraft: Orcs & Humans ve Warcraft II takip edecek. Henüz bu oyunlar için bir çıkış tarihi açıklanmış değil, ama yakında bir açıklama yapılacağı belirtiliyor.

Bana kalırsa Diablo başta olmak üzere klasikleri tekrar görmek gayet güzel. Ah bir de daha uygun bir fiyatla çıksaydı; halihazırda 10$ gibi bir etiketle satışa sunulmuş durumda. Eğer ilginizi çekiyorsa, GOG sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum