Diablo II ve Warcraft III'ün Remastered Sürümlerinin Neden Yapılmadığı Belli Oldu

Bu kadar kullanıcı dostu olmak da suç olmalı

Blizzcon 2017'nin en beklenmedik açıklaması şüphesiz vanilla olarak bildiğimiz klasik World of Warcraft sunucularının yeniden açılacağıydı. Bu güzel haberin ardından gözler doğal olarak Diablo II ve Warcraft III'e çevrilmişti. 

Neden çevrilmesin ki? Daha çok kısa bir süre önce orijinal StarCraft oyununu Remastered olarak piyasaya bedava sürmüştü Blizzard. İlk Diablo oyununu da Diablo III içerisinde yıl dönümü sebebiyle eğlenceli bir görev şeklinde oldukça yüksek bir çözünürlükle kısa süreliğine bizlere sunmuştu.

Blizzcon esnasında PC GamesN'e röportaj veren Blizzard'ın klasik oyunlardan sorumlu geliştiricisi Peter Stilwell, Diablo II ve Warcraft III'ün remastered olarak piyasaya çıkmama sebebini tek bir cümle ile açıkladı. 

"StarCraft oyun içi denge olarak kusursuz durumdaydı o yüzden rahatça görsellerini yenileyebildik fakat Diablo II ve Warcraft III için aynı şeyi söyleyemeyiz çünkü hala oyunları geliştirmeye devam ediyoruz."


Evet yanlış duymadınız, Blizzard hala Diablo II ve Warcraft III için çalışmaya, oyunu geliştirmeye devam ediyor. İki oyunun da PTR (açık test sunucuları) aktif. Warcraft III'te oyuncuların sadece belirli haritaları oynamasını sevmiyormuş Blizzard çalışanları. Haritaları geliştiren bir ekibin yanı sıra oyundaki ırkları daha oynanabilir hale getirmek ile uğraşan bir grup da varmış. Özellikle Undead ırkından ve artık standart hale gelen bina yapma sıralamasından şikayetçiler. Bu tarz problemleri çözüp Warcraft III'ü kusursuz hale getirdikten sonra oyunu günümüz şartlarına uygun şekilde HD olarak çıkartacaklarmış.

>Okami HD Remaster'ın Oynanış Videoları Bir Harika

Diablo II için işler çok daha kötü. Şu an Diablo II oynayan ve liderlik sıralamasında bulunun herkesin ya hile yaptığı ya da başka hesapları çalarak o noktaya geldiğinin farkında Blizzard. Bu kadar hileci ve hacker'ın olduğu bir ortamı temizlemenin ve oyunu güvenli hale getirmenin çok zor olacağını ve şimdilik bununla uğraşmak için vakitlerinin olmadığını söylüyor Peter Stilwell.

Açıkçası Diablo II'den çok Warcraft III'ü bekliyorum. Sonuçta Diablo III var elimizde ve an itibari ile taş gibi oyun. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum