Advertisement

Diablo Immortal Serinin Tarihindeki En Büyük Açılışa İmza Atmış

Oynaması ücretsiz olunca şaşırtıcı değil

Diablo Immortal'ın resmi hesabından atılan bir tweete göre Diablo Immortal sadece bir haftada Diablo serisinin tarihindeki en büyük açılışa imza attı. Oyun bu kadarcık süre içerisinde 10 milyondan fazla kez indirilmiş durumda.

Elbette Blizzard burada kıyaslamayı diğer Diablo oyunlarıyla yapıyor ve o oyunlar tam fiyatlı oyunlar. Dolayısıyla arada büyük bir fark olması normal, ama yine de özellikle de duyurulduğu ilk zamanlar büyük tepki almış bir oyun için durum hiç de fena değil.

Diablo III'ün tam satış rakamları bilinmiyor ama 2015 yılında oyunun 30 milyon kopyayı aştığı açıklanmıştı. Yani Diablo Immortal'ın henüz kat etmesi gereken çok büyük bir yol var.

Oyunun indirilme rakamları çok iyi, ama Metacritic kullanıcı puanları da bir o kadar kötü. Öyle ki bundan sadece üç gün önce Blizzard'ın en kötü puan ortalamalı 3. oyunu olan Diablo Immortal, ortalamasını daha da düşürerek 0.5'e indi. Bu da en kötü puan ortalamalı World of Warcraft Classic: Burning Crusade Classic ile eşitlendiği anlamına geliyor ve düşüş devam ederse zirveye oynayacak.

Can'ın detaylı Diablo Immortal incelemesini bu ayki dergimizde (ve sonraki günlerde sitemizde) bulabilirsiniz.

YORUMLAR
gezginttt
12 Haziran 2022 10:18

Oyunda aslında her şey masum görünüyor. Lakin öyle bir yeri kitlemişler ki insanın gerçekten para basası geliyor . Tabii parası olana... Set itemleri bulmak neredeyse imkansız gibi bide üstüne tüm classların seti düşübiliyor, haliyle kendi set parçalarını deng getirmen de ayrı bir problem. 

Bir diğer problem ki oyunda en kilit olaylardan biri: chesti riftleri. Parayla satın alınan mor parçalar ile legend gem düşürüyorsun. O mor parçalar olmadan düşmesi imkansız gibi bir şey. Ayrıca o gemleri geliştirmenin tek yolu gene o gemleri parçalamaktan geçiyor. Gemler rank 5 de item düşürme oranını arttırıyor ayrıca gemlerin birde yıldızları var. Şansına 5 yıldız deng geledebilir(tahminimce milyonda 1 :D ).

Bizde gem üretebiliyoruz tabii ama gerçekten çok fazla farm yapmak lazım. Para ödemek kısa yolu tabii. Ama ciddi bir kısa yol. Ben 3-4 saatte 1 tane belki üretebilirim ki o da işe yaramaz bir şey. 1 tane rank 1 den 1 puan geliştirme veriyor.  Rank 3 daha görmedim 15 puan isityor. :D Siz düşünün artık :D 

Kısaca şuan paragon leveli 20 olmuş biri olarak söylüyorum: Oyunda sınırlara geldiğinizde sizi gerçekten para harcamaya zorluyor ama tabii pisikolojik olarak. Bence hiç gerek yok. Elimizdekilerle idare edebiliriz diye düşünüyorum. 

Feyling
10 Haziran 2022 17:54

Level 40'a takılınca oyunu azalarak bırakanların rakamlarını da açıklasınlar :)

Parolamı Unuttum