Dijital Oyun ve Konsolları Müzesi İlk Sergisini Gerçekleştiriyor

Please insert coin to enter the museum

Türkiye’nin ilk ve tek Dijital Oyun ve Konsolları Müzesi (DOYKOM), on yıldan uzun süren bir araştırma ve hazırlık döneminin ardından ilk sergisini 23-24 Mayıs tarihlerinde Bilişim Zirvesi Çocuk etkinliğinde gerçekleştiriyor.

“Eski ve yeni oyun severleri bir araya getirip, kuşak ve kültür farklılığını ortadan kaldırma” hedefi ile yola çıkan DOYKOM sergisinde 200’den fazla konsol ile binlerce oyun bulunuyor. Ziyaretçiler sergi boyunca bu koleksiyonun en değerli parçalarından bazılarını görme ve deneme şansına sahip olacaklar. Bunların arasında dünyanın ilk oyun konsolu Magnavox Odyssey, Atari Ultra Pong ve Arcadia 2001 gibi ürünlerin yanı sıra, Dedektif Fırtına ve İstanbul Efsaneri: Lale Savaşçıları gibi tamamen yerli olan ürünler de yer alacak.

On yıldan uzun süren araştırma ve çalışmanın sonucunca toparlanan yüzlerce konsol ve oyunun birleşiminden oluşan DOYKOM müzesi, aktif hayatına ise Ekim 2015 tarihinde başlayacak. Merlin’in Kazanı sitesinin kurucusu olan Murat Oktay’ın girişimi olan müze adetsel ve içerik olarak Avrupa’nın en büyük ikinci koleksiyonu olma özelliğini taşıyor.

Sergi, 23-24 Mayıs 2015 tarihinde Kadir Has Üniversitesi, Cibali Kampüsü’nde gerçekleşecek olan Bilişim Zirvesi Çocuk ’15 etkinliği çerçevesinde sergilenecek. Kendilerine başarılar, ziyaretçilere keyifli dakikalar diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum