Discord'da Artık Görüntülü Sohbet Mümkün!

Discord vurdu ve gol oldu

Haberlerin üst üste gelmesi ilginç oldu ama olsun. Battle.net'e eklenen yeni sosyal özelliklerin bazılarının Discord'u örnek aldığını söylemiştim ama sonuçta Discord yalnızca Blizzard oyunlarıyla sınırlı bir platform değil, hatta sadece oyunlarla sınırlı bir platform da değil. Discord gerçekten de günümüzün en sağlam iletişim araçlarından biri ve firma bu konuda bugün son derece önemli bir adım daha attı ve programa görüntülü sohbet ve ekran paylaşımı özelliklerini ekledi. Firmanın açıklaması da kendine yakışacak cinsten, diyor ki "yüzünüzün veya ekranınızın piksellerini artık bir başka kişinin göz pikselleriyle paylaşabilirsiniz". Teşekkürler Discord, piksellerimi paylaşmak için can atıyorum.

Görüntülü sohbette bazı kısıtlamalar var, şöyle ki grup halinde görüntülü sohbet yapalım, acayip bir telekonferans çevirelim diyorsanız bunu 10 kişiyle sınırlamak zorundasınız. Ama sesli sohbet özelliği PiP yani görüntü içinde görüntü desteğine sahip olduğu için bir yandan görüntülü sohbet yaparken diğer yandan programdaki normal sohbetlerinizi sürdürebilecek veya başka şeylere bakabileceksiniz. Ekran paylaşımını kullandığınız zaman da o an sohbet etmekte olduğunuz kişiler sizin ekranınızı görebilmeye başlıyorlar. İster tüm ekranınızı, ister seçtiğiniz bir pencereyi paylaşmanız mümkün.

Discord'un bir de isteği var. "Artık bu özelliği istemekten vazgeçin çünkü çoktan ekledik" diye not düşmüşler yeni özellikleri anlattıkları sayfalarına. Yeni özellikleri ve düzeltilen hataları da Discord'un blog sayfasından görebilirsiniz.

Discord'un görüntülü sohbet özelliğini tanıttığı eğlenceli videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum