Discord Onaylı Sunucu Özelliğini Başlattı

Artık hangi kanalların resmi kanal olduğunu bilebileceğiz

Discord önemli bir yeniliğe daha imza atarak onaylı sunucular özelliğini getirdi ve artık bu sayede oyuncular resmi sunucuları bir bakışta şıp diye tanıyabilecekler. Geliştiriciler üzerinde mutlak kontrol sahibi olacakları bu sunucuları kullanarak oyunları hakkında duyurular yapabilecek ve oyuncularla doğrudan iletişim kurabilecekler. Tabi hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda bazı geliştiricilerin saldırgan oyunculara dair sözlerini haber yapmıştık, bunun son örneği de Overwatch'un başındaki isim Jeff Kaplan olmuştu. Ancak sosyal medya hesaplarının aksine geliştiricilerin Discord sunucularında daha seçmece bir oyuncu kitlesiyle bir araya gelebileceğini düşünürsek zaman içinde bu sorunun da aşılması mümkün olabilir.

Discord'da onaylı sunucular Discord'un resmi sunucuları gibi iş görecek. Bu sunucularda onaylı olduklarına dair bir rozet bulunacak, URL'leri daha net olacak ve geliştiriciler karşılama ekranlarını da değiştirebilecekler. Şu anda bile aralarında Minecraft, PlayerUnknown's Battlegrounds, Clash Royale gibi isimlerin de bulunduğu 100'lerce oyunun geliştiricisinin açmış olduğu sunucular var, ama onaylı sunucular yeni sunucu olarak açılacaklar. Daha önceden geliştiricilerin kullandığı, bizim resmi sunucu olduğunu düşündüğümüz ama şu anda topluluk tarafından idare edilen sunucular onay kazanmayacaklar.

Bir sunucunun onaylanması için yalnızca geliştiricinin başvurması yeterli olmayacak, bu sunucularda belli kurallara da riayet edilmesi gerekecek. Örneğin müstehcen içerik filtresi daima açık olmak zorunda olacak ve kanallara moderatör atanması gerekecek. Tüm bunlar geliştiriciler için ekstra yük gibi görünebilir ama kısa zaman içinde çok fazla sayıda geliştiricinin bu özelliği kullanmaya başlayacağını tahmin edebiliyorum.

Discord geçtiğimiz hafta da görüntülü sohbet özelliği ile karşımıza çıkmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum