Discord'un Kullanıcı Sayısı 45 Milyonu Aştı!

Hem de iki yıl gibi bir süre içinde

45 milyon kullanıcı... Henüz ikinci yılına giren bir sesli sohbet uygulaması için çok büyük bir başarı bu. Geçen Haziran ayında Discord'u kullanan kişi sayısı 11 milyondu ve bu sayı bir yıldan kısa bir sürede dörde katlanmış durumda.

Aslında mobil oyunlar üretmek üzere kurulan bir firmaydı Hammer & Chisel. Mobilde MOBA keyfini yaşatmak üzere Fates Forever isminde bir iPad oyunu geliştirmişler, aslında büyük övgüler alsalar da oyuncu sayısı bakımından istedikleri yere ulaşamamışlardı. Hammer & Chisel'in kurucusu Jason Citron "bu böyle gitmez" diyerek oynaması ücretsiz olan bu oyunu kapattı ve yeni bir şey yaratmaya koyuldu. Ekip varını yoğunu ortaya koydı ve ortaya çok oyunculu mobil oyunlar için ücretsiz sesli ve yazılı iletişim imkanı sunan Discord çıktı.

Discord'da şu an günlük 200 milyon, ayda 6 milyar mesaj atılıyor. En büyük Discord sunucusu 77,000 üyeye sahip ve programı günlük olarak kullanan aktif kullanıcı sayısı 9 milyon. Büyük oyun loncaları bile Teamspeak, Mumble gibi uygulamaları bırakıp Discord kullanmaya başladılar; çünkü programın yazılı iletişim kısmı da en az sesli iletişim kısmı kadar verimli çalışıyor ve özellikle de güvenlik söz konusu olduğunda rakiplerinin bir adım önünde. İletişimin uçtan uca yapıldığı uygulamalarda (Skype gibi) diğer kullanıcıların IP adresine erişmek son derece kolay. Discord ise iletişimi sunucu altyapısı üzerinden ilettiği için diğer oyuncuların IP adresini bilmeniz imknsız oluyor. Olur da bulut üzerindeki ses sunucu bir şekilde saldırıya uğrarsa, iletişim hemen farklı bir sunucuya kaydırılıyor. Bu da mutlak güvenlik demek.

Kendim de aktif olarak Discord kullandığım (ve diğer programları da zamanında bolca denediğim) için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum ki Discord "oyunu değiştiren" uygulamalardan biri. Herhangi bir sohbet odasına katılmak için ihtiyacınız olan tek şey odanın linkini bilmek, kendinize bir kullanıcı ismi seçip tarayıcı üzerinden bile hızlıca odaya girebiliyorsunuz. Bana biraz IRC günlerini de anımsatıyor ama onun çok daha kapsamlı ve kullanışlı olanı diyebilirim. Oyunlarda (veya oyun dışında) sesli iletişim ihtiyacınız varsa size de bir göz atmanızı öneririm.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum