Disney, Aladdin'e Devam Filmi Yapmayı Düşünüyor

Gişe nelere kadir

Disney, 2019 yılı içerisinde oldukça büyük bir gişe geliri elde etti ve henüz yıl sonuna gelmedik. Şüphesiz bu gişe gelirinde Avengers: Endgame'in 2.8 milyar dolarlık rekorunun payı büyük. Ancak Aladdin'in yeniden çekimi de gişede Disney'e 1 milyar doların üzerinde bir gelir kazandırdı. 

Aladdin filminin yapımcılarından Dan Lin, filmin dünya genelinde büyük bir başarıya imza attığını ve insanlar tarafından çok beğenildiğini belirtti. Oysa gelen yorumlar, filmin ortalama bir film olduğu yönündeydi. Tabii bu hususta Disney'i ilgilendiren tek şey gişe. Lin'e göre Aladdin için bir devam filmi de yoldaymış.


ComicBook'a konuşan Dan Lin, "Filmi ilk yaptığımızda tüm amacımız yapabileceğimiz en iyi filmi yapmaktı ve izleyicilerimizin bize devam filmi konusunda fikir vermesini sağlamaktı. Şunu söyleyebilirim ki genel olarak izleyiciler filmi beğendi ve daha fazlasını görmek istediler. Dünya çapında bu filmi birden fazla izleyen çok insan oldu. Filmin ne kadar iyi olduğuna dair, insanların filme arkadaşları ve aileleriyle gittiğine dair çok sayıda hayran mektubu aldık. Sonrasında anlatabileceğimiz daha fazla hikaye olduğunu hissettik." diyerek devam filmi için ilk duyuruyu yaptı. 

Eski Aladdin filmiyle ilgili de konuşan Lin, "Yeni filmde de tıpkı orijinal Aladdin filmine davrandığımız gibi davranacağız. Asla eskiden yapılmış bir filmin, kare kare aynısını yeniden çekmeyeceğiz. Biz eskiden yapılan işlere bakıyoruz ve ortaya daha fazla hikaye çıkmasını sağlıyoruz. İşin özünden çok fazla uzaklaşmadan, markayla birlikte nerelere gidebileceğimizi keşfediyoruz." dedi. 

Lin'in bahsettiği orijinal Aladdin'in devam filmi olan The Return of Jafar çıktığı zaman doğrudan video olarak çıkmış, sinemalarda gösterilmemişti. Sonrasında çıkan Aladdin and the King of Thieves filmi de yine Return of Jafar filmi gibi doğrudan video olarak çıkmış ve üçlemeyi tamamlamıştı. Bakalım Disney, yeniden başladığı Aladdin yolculuğunu da bir üçlemeye götürecek mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum