Disney Dört Yıldır Üzerinde Çalıştığı Animasyon Filmi Gigantic'i İptal Etti

Jack artık sırığa tırmanamayacak

Jack ve Fasulye Sırığı masalını hepiniz biliyorsunuzdur değil mi? Disney bu masalı kendince yorumladığı büyük bir prodüksiyon üzerinde çalışmaya başlamıştı bundan iki sene önce. Gigantic ismindeki bu animasyonda Jack'i dev bir kızla arkadaş olurken görecektik. Zaten masalın normal halinde de Jack fasulye sırığından tırmanınca kendisini dev ve karısının oturduğu bir sarayda bulurdu. Valla güzel masaldır kendisi.

Gigantic'in planlanan yayın tarihi 2018'in Mart ayıydı, ama ne hikmetse Disney daha sonra yaptığı bir duyuruda Gigantic'in yayınının iki yıl ertelendiğini ve 25 Kasım 2020'de vizyona gireceğini açıkladı. Filmi bir başka Disney hiti olan Karmakarışık (Tangled) filmiyle de tanıdığımız Nathan Greno yönetiyordu ve Disney'in yeni bombası olması bekleniyordu. Ama bu iki yıllık erteleme zaten bir şeylerin yolunda gitmediğinin habercisiydi; filme yardımcı olması için Ters Yüz'ün (Inside Out) yazarı Meg LeFauve yönetmen yardımcısı olarak atandı ama anlaşılan o ki hikaye yine de Disney'in istediği standardı bir türlü yakalayamadı.

Üzücü açıklama Walt Disney Animation Group başkanı Ed Catmull'dan geldi. Catmull "bazen bir fikri ne kadar sevsek, ne kadar çabalasak da olmayabiliyor. Gigantic'te de öyle bir noktaya geldik ki, bu çok zor bir karar olmuş olsa da, filmin aktif geliştirmesini durdurmaya karar verdik. Enerjimizi yakında açıklayacağımız başka bir projeye yoğunlaştıracağız" diyerek Gigantic'in fişini çekmiş oldu.

İsmi ilk olarak 'Giants' olarak düşünülen proje 2013 yılından beri geliştiriliyordu, yazık olmuş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum