Disney, Lucasfilm Games'i Diriltmeye Karar Verdi

LucasArts'ı da diriltseniz ne güzel olur

Disney 2012 yılında Lucasfilm'i satın aldıktan sonra yaptığı ilk işlerden biri, stüdyonun video oyun departmanı olan LucasArts'ı acımadan kapatmak olmuştu. İlk yıllarında unutulmaz adventure klasiklerinin altına imza atan LucasArts sonrasındaysa Star Wars'a yönelmiş, diğer stüdyolarla ortak çalışmalar yaparak Star Wars: Knights of the Old Republic, Star Wars: Battlefront, Star Wars: Republic Commando,Star Wars: The Force Unleashed gibi oyunlar çıkarmıştı.

Bir süredir Disney'in Electronic Arts'ın Star Wars lisansıyla çıkardığı oyunlardan pek memnun olmadığı söyleniyordu. Zaten EA de son altı yıl içerisinde sadece iki tane oyun yayınladı, yani bu düşüncenin gerçek olma ihtimali çok yüksek. Bu bilgiyi Disney'in Lucasfilm Games'i diriltmeye karar verdiği haberiyle birleştirdiğimizde ise manzara daha da netleşiyor. Lucasfilm Games, LucasArts'ın öncüsü olan stüdyoydu.

Disney'in son günlerde verdiği iş ilanları Lucasfilm Games'te çalışacak isimler arıyor ve pozisyonlar arasında yapımcılar, sanat yönetmenleri, pazarlama koordinatörleri vs bulunuyor. İlanlara göre Lucasfilm Games tüm dijital platformlar için Star Wars ve diğer Lucasfilm IP'lerine dayanan "interaktif ürünler" geliştirecek. İnteraktif ürün deyince akla çeşit çeşit şey gelse de, ilanlardan bazılarında özellikle oyun sektöründe deneyim ve video oyunlarına tutkuyla bağlı olmak gibi kriterler olduğunu düşünürsek önümüzdeki dönemde Lucasfilm Games çatısı altında başta Star Wars olmak üzere çeşitli oyunlar göreceğimizi söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum