Disney+'nın Yayına Başlama Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu!

Netflix'in en büyük rakibi olacak gibi

Netflix'in en büyük rakibi olacağı düşünülen Disney+'nın ne zaman yayına başlayacağı artık belli oldu sevgili Oyungezerler. Oldukça iddialı yapımlarla gümbür gümbür gelen Disney+'da açılış itibariyle 25 orijinal dizi, 10 orijinal film ve binlerce televizyon programı yer alacak. Platformda yer alacaklar arasında Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic'ten içerikler bulunuyor ki bu dev isimler bile başlı başına Disney+'nın en büyük avantajı. Disney+'da bugüne kadarki tüm Disney yapımları, Pixar ve Star Wars filmleri, Disney Channel'da yayınlanan dizi ve filmler, The Simpsons gibi tüm dünyada popüler olan çizgifilmler de buluancak.

İçeriklerin tamamı da çevrimdışı izlenme özelliğine sahip olacak ve 4K çözünürlükte sunulacak. Disney+'nın yayınlarına başlama tarihi ise 12 Kasım 2019 olarak belirlenmiş ama bu tarih ilk etapta sadece Kuzey Amerika için. Disney+ bu tarihten sonra kademe kademe tüm dünyada yayınlarına başlayacak.

disney-plus

Sistemin belirlenen fiyatı ise aylık 7 dolar (yaklaşık 40 lira), yıllık abonelikte ise 10 ay parası alınıyor ve 70 dolar ödüyorsunuz. Elbette bu fiyat bize de bu şekilde yansırsa cazip olmaz ama Disney'in tüm dünyada bölgesel fiyatlandırmalara gideceğini ve bu sayede rekabeti kızıştıracağını düşünüyorum. Örneğin Netflix'in Amerika'daki temel paketi 9$, bizde ise 16 lira. Disney+ Amerika'da 2$ daha ucuza sunulduğuna göre, bizde de 16 liradan daha ucuza sunulması gerekir. Öyle bir durumda Türkiye'de de son derece popüler bir yayın sistemi olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum