Disney'in 2023 Ve 2024 Film Takviminde Yaptığı Tüm Değişiklikler

Star Wars, Marvel ve daha niceleri

Eğlence sektörünün megastarı Disney dört bir koldan içerik üretmeye devam ediyor. Marvel ve Star Wars markalarının yanı sıra yeni isimler de Disney'in gelecek takvimi arasında yer alıyor. Mickey Mouse hanedanlığı 2023 ve 2024 yılındaki film takviminde ciddi değişikliklere gitti ve özellikle Star Wars anlamında erken bir veda yolda gibi gözüküyor.

Disney'in ilk etapta sadece vizyon takvimi olarak açıkladığı bu değişiklikler muhtemelen ilerleyen süreçte Disney+ dizileri de dahil genel anlamda büyük bir domino etkisine yol açacaktır. Disney'in yeni düzenlemelere gittiği 2023-24 takvimi ise şu şekilde;

The Haunted Mansion

Disney'in Haunted Mansion tema parkının film adaptasyonu epey bir süredir biliniyordu. Normal şartlar altında 10 Mart 2023 vizyon tarihine sahip olan film 5 aylık bir ertelemenin ardından 11 Ağustos 2023'e taşındı.

İsimsiz Disney Filmi

Henüz Disney'in bu yeni kanlı canlı filmi hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz. Lakin stüdyonun çok sayıdaki projesinden birisi bu isimsiz film. Orijinal planlamada 11 Ağustos 2023'te vizyona girecek olan film Haunted Mansion'ın erteleme kararının ardından arafta kaldı ve yeni vizyon tarihi açıklanmadı. 

Next Goal Wins

Taika Waititi'nin yönetmenliğini yapacağı spor/komedi dalındaki Next Goal Wins'i özellikle merak ediyorum. Zira hem spor filmleri hem de Taika Waititi'nin mizah anlayışı çok güzel çağrışımlar yapıyor. Başrollerinde Will Arnett, Elisabeth Moss ve Michael Fassbender'ın yer alacağı bu komedinin vizyon tarihi 21 Nisan 2023 olarak açıklandı. 

Wish

Disney Animasyon Stüdyosu tarafından geliştirilen Wish ile ilgili epey kısıtlı bilgiye sahibiz. Daha önce "İsimsiz Animasyon Filmi" olarak duyurulan Wish resmi adıyla birlikte vizyon tarihine de kavuştu. 22 Kasım 2023'te vizyona girecek olan filmin kadrosu ise henüz açıklanmadı. 

Star Wars: Rogue Squadron

Wonder Woman filmlerinin yönetmeni Patty Jenkins'in Star Wars filmi Rogue Squadron'un geleceği giderek karanlık bir hal alıyor. Aslında yeni dönem Star Wars filmleri duyurulduğu zaman hakkında en çok detay bildiğimiz film Rogue Squadron idi. Lakin aradan geçen süreçte filmin vizyon tarihi olan 22 Aralık 2023 boşa çıkartıldı ve film arafa alındı. Son gelen haberler ise filmin iptal edilmesinin an meselesi olduğunu belirtiyor.

İsimsiz Marvel Filmi

Hakkında en çok söylenti barındıran film şüphesiz Disney'in yeni Marvel filmi. Henüz ne olacağını bilmiyoruz ama en muhtemel aday Deadpool 3 gibi gözüküyor. Normal şartlar altında 16 Şubat 2024'te vizyona girecek olan bu muallaklı film de ertelenerek 6 Eylül 2024 tarihine taşındı. Bakalım 2024 Eylül'ünde gerçekten Deadpool'un geri dönüşüne tanıklık edecek miyiz?

Elio

Pixar'ın yeni filmi de resmi ismiyle birlikte vizyon tarihine kavuştu. Henüz adından başka pek bir şey bilmediğimiz Elio, 1 Mart 2024 günü vizyona girecek.

Disney's Snow White

Başrollerinde Gal Gadot ve Rachel Zegler'in yer alacağı Pamuk Prenses filmi de vizyon tarihine kavuştu. Daha önce bir başka isimsiz Disney filmi için ayırılan 22 Mart 2024 slotuna Snow White oturdu. 

Inside Out 2

Disney-Pixar'ın sevilen filmlerinden Inside Out'un devamı nihayet kesinleşti. Çoğu diğer Disney projesi gibi "İsimsiz Pixar Filmi" olarak uzunca bir süre dosyalarda yerini alan Inside Out 2, ismiyle beraber vizyon tarihine de kavuştu. Devam filmi 14 Haziran 2024'te sinemalarda olacak.

Mufasa: The Lion King

Aslan Kral ile epey yakından ilgilenen Disney, ormanlar içerisinde de bir sinematik evren yaratmaya kararlı gibi gözüküyor. The Lion King filminin öncesinde geçecek olan Mufasa filmi uzun zaman önce duyurulmuştu, nihayet vizyon tarihini de öğrendik. Mufasa'nın gençlik yılları 5 Temmuz 2024'te vizyona girecek. 

Star Wars adına çok fazla içerik üretmeye başlayan Disney'in bir noktada bazı işlerden kesintiye gitmesini bekliyordum. Rogue Squadron bu husustaki ilk iptal edilen proje olabilir ve muhtemelen Patty Jenkins'in filmini daha başka dizi veya filmler de takip edecektir. Marvel cephesinde ise bir şeylerin netleşmesi için yeni dizi ve filmlerin cameolarına ayrıca göz atmakta fayda var. Disney, önümüzdeki yıllarda da yine hem televizyonu hem de beyaz perdeyi domine edecek gibi gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum