Disney'in Yeni Aladdin Filminden İlk Yorumlar Geldi

Pek olmamış gibi

Artık günümüzde yeni içerikler üretmek konusunda bazı sıkıntılar olsa gerek ki, firmaların her alanda en çok yöneldiği tarzlardan birisi eski içeriklerini yeniden üreterek karşımıza çıkmak. "Remastered" olarak çıkan oyunlar ve yeniden çekilen eski filmler de bu eski içerikleri yeniden üretmenin en bariz örnekleri. Disney de bu yolda ilerlemeye devam ediyor. 

Yarın yani cuma günü vizyona girecek olan yeni Aladdin filminin ön gösterimi yapılmış, ilk izlenimler internete düşmüş. 1992 yılında çıkan animasyon Aladdin filminin kanlı canlı versiyonu olan Aladdin (2019) izleyicilerden karışık yorumlar almış. 


Frank Scheck (THR): Oyuncu seçimleri arasındaki çeşitlilik ve kadın gücünü gösteren temalar harika bir şekilde Aladdin'i politik doğru kılmış. Eksik kalan tek şey ise büyüydü gibi gözüküyor ki bu da filmin ana karakterinin bir cin olduğunu düşünecek olursak büyük bir problemdi.

Angie Han (Mashable): Massoud ile birlikte Aladdin yeniden çekilen filmlerin hedeflediği o tatlı bölgeyi tutturmuş. Eskilerin aradığı komfor ile birlikte yeni bir keşif hissi filmde vardı. Keşke filmin kalanı da bu seviyede devam edebilseydi. O zaman bu film yeni bir klasik olarak tarihe geçebilirdi. Şu anki haliyle neden bir kez daha aynı şeyleri yapalım diye düşündürmekten başka bir şey yapmıyor.

Matt Goldberg (Collider): Aladdin'e film olarak bakarsak kesinlikle bir felaket değil. Lakin çok başarılı bir film olduğunu da söyleyemeyiz. Yeni versiyondaki şarkılar o kadar güzel değildi. Yaklaşık 38 dakika sürüyor ama biraz daha gelişmeye ihtiyacı varmış gibi gözüküyor. Ayrıca büyü konusunda film oldukça yetersiz. Orijinale göre baktığımız zaman ise büyü yok gibi bir şey. Olay sadece Disney'in elinde bulunduğu markayı paraya çevirmesi ve sizin bilet alıp eski günleri yad etmenizi istemesi. Bunun yerine evinizde kalıp 1992 yılında çıkan animasyon klasiğini izleyebilirsiniz.

Aslında Aladdin ile ilgili birkaç yorum daha vardı ama o yorumlar, filmin kendisinden daha çok politik kısmıyla ilgilendiği için buraya koymayı uygun görmedik. Zira bir Aladdin filmi izlerken, tamamen fantastik ve büyü dolu bir evrenin keyfini çıkarmak varken (gerçi bu filmde büyü pek yokmuş ama klasik film oldukça güzeldi) politika düşünmek biraz saçma gözüküyor. 

Yeni Aladdin filmi yarın vizyona giriyor, bakalım filmin ülkemizden alacağı geri dönüşler nasıl olacak, o eski Aladdin'i izlemiş, oyunlarını oynamış jenerasyonun bu filme ya da Aladdin ile ilgili herhangi bir işe salt politik bakış açısıyla bakacağını sanmıyorum. 

YORUMLAR
SpazJR61
23 Mayıs 2019 22:15

Will Smith'in cini oynamasıve arap temasından çıkıp hint temasına gidilmesiZaten bekliyordum böyle olacağını

ocelot1789
SpazJR61
24 Mayıs 2019 00:50

Aslında zaten Hint mitolojisinden çıkma bir olaydır cin olayı. Cin kabileleri vs. Arapların da Hindu'lardan omuzlayıp uyarladığı bir durum.


Ghost AssassiN
23 Mayıs 2019 20:22

Yani kısacası ''bu filmden büyü efekti beklemeyin'' demişler.

Kaan
23 Mayıs 2019 18:08

Belki CGI kalitesini beğenmedikleri için filmden büyü sahnelerini silmiş olabilirler.

Mehmet
23 Mayıs 2019 17:19

ilk eleman neler sacmalamıs öyle ya, politik doğruluğunuz batsın. Ayrıca Guy Ritchie bir an önce fantastik filmleri bırakıp özüne dönmeli

Parolamı Unuttum