Disney+'nın Andor Dizisi Star Wars Zaman Çizgisinde Büyük Bir Boşluğu Dolduracak

Boşluğu doldurun: Disney _____ artık, yeni döneme geç!

Disney+'nın geçtiğimiz yıl aktif bir şekilde yayın hayatına başlamasıyla birlikte önce Marvel Sinematik Evreni hızlı bir genişleme sürecine girdi. Ardından The Mandalorian ile birlikte Star Wars adına da özellikle ara dönemler doldurulmaya başladı. Esasen bu ara dönemlerden Revenge of the Sith ile A New Hope'un arasını doldurmak için vizyona giren Rogue One filmine de bir yan dizi geliyor. Görünüşe göre Andor dizisi yine bolca boşluk dolduracakmış.

Empire'a konuşan Andor dizisinin yaratıcısı Tony Gilroy bu boşluk doldurma işini epey ciddiye aldıklarını açıkladı. Diğer tüm Star Wars hikayeleriyle arasındaki bağdan bahseden Gilroy, Rogue One'ın beş yıl öncesinde geçecek dizinin skalası için "devasa" tabirini kullanmış. Dizinin ilk sezonunda izledikleri yol haritasından da bahseden yapımcının açıklamaları şu şekilde;

"Yönetmenler üç bölümlük bloklar halinde çalıştı. Yani birinci sezon için üç bölümden dört blok yaptık. Günün sonunda baktık ve dedik ki; 'Vay canına eğer geri dönersek ve her bloğun bir yılı temsil ettiğini gösterirsek bu çok ilgi çekici olur. Her blokta bir yıl daha yaklaşacağız.' İşin hikaye anlatma açısından bakarsak bu gerçekten heyecan verici bir perspektif. Cuma, Cumartesi ve Pazar çalışıp bir yıl atlamak epey heyecan verici."

Anladığım kadarıyla Diego Luna'nın başrolünde yer aldığı Cassian Andor karakteri özellikle ilk sezonla birlikte Rogue One'ın başladığı noktaya doğru bir yolculuğa çıkacak. Dizinin ilk etapta epey uzun soluklu bir proje olarak tasarlandığını da biliyoruz. Yani devam sezonlarında muhtemelen Rogue One'ın sonrasına da uzanacağımız bir hikayeye erişebiliriz. 

Dizi kadrosunda epey ilgi çekici isimler de yer alıyor. Return of the Jedi'da da Mon Mothma karakterini canlandıran Genevieve O'Reilly yeniden Asi Lideri rolüyle karşımıza çıkacak. 31 Ağustos günü Disney+ üzerinden yayın hayatına başlayacak olan Andor da muhtemelen Order 66'in de etkilerine tanıklık edeceğiz. 
 

YORUMLAR
Atlas Estrella
5 Temmuz 2022 12:56

Boşluk kısmına "lütfen" gelmeli. Şöyle: "Disney lütfen artık, yeni döneme geç!"

Parolamı Unuttum