Divinity: Original Sin 2'nin Oyuncu Sayısı Yüzleri Güldürüyor

Oyun hak ettiği başarıyı elde edecek gibi görünüyor

Benim en çok sevdiğim, diğerlerinden ayrı tuttuğum iki oyun türü var: birisi point'n click macera oyunları, diğeri ise CRPG'ler. Her iki tür için de zamanında "öldü artık" denildi ama işin aslının öyle olmadığını hepimiz gördük. Örneğin CRPG olarak son yıllarda çıkmış oyunlara göz attığımızda Divinity: Original Sin, Pillars of Eternity, Tyranny gibi dev isimlerin son derece başarılı sonuçlara imza attığını görüyoruz. Eksik olan tek bir şey vardı, o da bu oyunların asıl hak ettikleri satış rakamlarına ulaşamıyor oluşlarıydı.

Divinity: Original Sin 2 ise gerek ilk oyunun başarısı, gerekse Larian Studios'un son derece başarılı biçimde yürüttüğü reklam ve tanıtım kampanyaları sayesinde CRPG'lerin bu konudaki şanssızlığına da son vermiş görünüyor çünkü bu sabah itibariyle oyunu aynı anda oynayan oyuncu sayısı 86bine dayandı. Bu sayı kulağınıza öyle çok fazla gibi gelmiyor olabilir, siz de haklısınız çünkü PlayerUnknown's Battlegrounds'un eş zamanlı olarak 1.3 milyon oyuncuyla kırdığı rekorun yanında bu sayı düşük kalıyor gibi. Ama Divinity: Original Sins 2 şu anda eş zamanlı oyuncu sayısı listelerinde PUBG, CS: GO ve Dota 2'nin ardından dördüncü sırayı kapmış durumda ve bu inanılmaz bir başarı. Şu anda Divinity oynayanların sayısı Grand Theft Auto V oynayanlardan fazla diyebiliriz.

Oyunun ilk satış rakamları da gayet iç açıcı; yukarıda bahsettiğim diğer CRPG'lerin açılış değerlerini çoktan geçmiş durumda Divinity: Original Sin 2. Burada önemli bir husus da bahsettiğimiz bu sayıların yalnızca Steam kullanıcılarından oluşuyor olması ama oyunu GoG üzerinden satın alıp oynayan da bir o kadar oyuncu olduğu tahmin ediliyor. Oyun yalnızca dört günde Steam üzerinden 350bin kullanıcıya ulaşmış durumda, bu sayının giderek artacağı da kesin.

Elbette bu başarı benim gibi CRPG sevenlerin de yüzünü güldürüyor, çünkü bu rakamlar gelecekte benzer kalitede daha fazla oyunla karşılaşma ihtimalimizi ciddi olarak arttırıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum