Dizi İnceleme - Dragon Age: Absolution

Inquisition'dan sonrası

Yahu siz bu dizi için hiç reklam falan gördünüz mü? Sıfır pazarlamayla çıktı resmen. Ben Netflix’i her yerden takip ediyorum, bir kere bile önüme bir gönderi düşmedi. Dragon Age hayran tweetleri olmasa Dragon Age: Absolution’un çıktığından hiç haberim olmayacaktı.

Hal böyle olunca da, gördüğüm bütün tweetler pozitif olmasına karşın çok düşük beklentilerle başladım diziye. Allah için en dandik şeylerin bile bir seveni çıkıyor, neden olmasın. Ama Netflix bile gözümüze sokmaya çalışmıyorsa bu Dragon Age: Absolution çok kötü oldu herhalde ya diye düşünürken sağlam bir sürprizle karşılaştım.

Inquisition’dan sonra…

Dragon Age’in dünyasında hayat devam ediyor, düşük rütbeli muhafızlar küçük çaplı hırsızları kovalamaya devam ediyordur. İşte bu hırsız gruplarından birinde çalışan Miriam ve Roland, değerli bir büyülü objeyi çalmak için Fairbanks’in grubu tarafından işe alınınca hikaye başlıyor.

Dizinin açılışı çok klişe, bunu kabul etmemiz lazım. IMDb’de de ilk bölüm ve diğer bölümler arasında bir puan fark var. Abi bizim bunları aradan çıkarmamız lazım diyerek ne kadar klişe vardıysa ilk bölüme yığmışlar. Fairbanks’in grubunda Miriam’ın kötü ayrıldığı eski sevgilisinin olması, çalınması gereken objenin Miriam’ın hiç gitmek istemediği Tevinter’de olması…

Bu gidişat ilk etapta izleyicinin hevesini kırmıyor değil. Eminim DA: Absolution’a başlayan bir çok kişi de ilk üç bölümde bir yerlerde bıraktı diziyi. Yani bu dizi böyle gidecekse izlenmez dedim ben de, açık konuşalım.

Fakat son üç bölümde olayın rengi değişiyor. Hem aksiyon sekansları bol ve hareketli, hem de hikayeye gelen birkaç ters köşe işlerin gidişatını merak etmenize yol açıyor.

E PEKİ YA ŞİMDİ

Hani uzun yollu olması beklenen dizilerin bir pilot bölümü olur ya başta, Dragon Age: Absolution da bir pilot sezon gibi hissettiriyor biraz. Gayet kısa, otuz dakika gibi duruyor bölümler ama girizgahı ve jeneriği attınız mı altı bölüm toplam iki saat ancak ediyor.

İşin kötüsü, tam da olayların kızışmaya başladığı noktada bitiyor sezon. Yani bu pazarlama eksiğinden dolayı izlenmez ve devamı gelmezse kabak gibi kalacağım ortada.

Çok ahım şahım bir dizi mi? Hayır. İki saatinize değer mi? Bence evet. Genel olarak ağır olabilecek konulara değinmelerine rağmen iç karartıcı değil asla. Dragon Age’in dünyasının sadece küçük bir bölümünü görüyoruz ama bu senaryo Inquisition’da yan görev olsa, hiç abes kaçmazmış. Ayrıca oyunlardan bildiğimiz demon tasarımlarını, nasıl işledikleriniz vesaire dizide görüp tanımak da ayrı keyifli bence.

Seslendirenler zaten çok iyi tanıdığımız isimler. Daha yeni Horizon Forbidden West’teki performansıyla En İyi Performans adaylığını alan Ashly Burch; Samurai Jack’i seslendiren Phil LaMarr; Voltron: Legendary Defender, WoW, Batman: Return to Arkham ve başka birçok yere sesini vermiş olan Kimberly Brooks; Vox Machina’dan Matthew Mercer…

Yani size demem o ki, ilk bir iki bölümü bir kenara koyarsanız bu dizinin gideri var. Olur da ikinci sezonu gelirse (yani Netflix gene Netflix’liğini yapmazsa) o zaman dizinin asıl kalitesi ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

Ama biraz reklam yani n’olursunuz…

Not: 3,5 / 5

Editörün Notu: Dragon Age: Absolution tam izleyiciyi sarmaya başladığı yerde bitiyor. Ama çok vaktinizi almayacağı için bir Dragon Age macerası görmek istiyorsanız izlemeye değer. Umarım ikinci sezonu gelir, çünkü asıl ipler orada kopacakmış gibi duruyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum