Donanım İnceleme - Yeni Omen 15

OMEN efsanesi yenilendi

Intel’in 10. nesil dizüstü işlemcilerini piyasaya sürmesiyle bütün sistem üreticileri de yeni modellerini görücüye çıkardı. Ancak çoğu üretici sadece konfigürasyon değişikliği ile yetinirken, HP hızını alamayıp Omen serisini resmen baştan yaratmış.

Sistem kasasından teknolojilere, logosundan tasarım elementlerine kadar her şey değişmiş. O yüzden yeni Omen 15’i gördüğünüzde şaşıracaksınız.

Yeni model ile ilgili anlatacak çok şey var. Ama gözünüze ilk çarpacak olan çok daha sade, modern, hafif ve ince bir tasarıma geçmiş olması. HP her seride Omen 15’in tasarımında bir şeyler değiştiriyor, yenilikler deniyordu. Ama açık konuşalım bu ufak ufak değişimlere rağmen Omen 15 rakiplerine göre biraz daha eski moda ve hantal kalmıştı. Yeni tasarım ile birlikte Omen 15 de derin bir nefes almış, tam anlamıyla jilet gibi olmuş. Sadece 36cmx24cm ebatlarında olan sistemin kalınlığı 2,25cm ve ağırlığı da 2.46kg. İçindeki canavar konfigürasyona rağmen piyasadaki en küçük ve ince oyuncu sistemlerinden. Zaten fotoğraflarına baktığınızda 15.6”lik ekranın kapağı neredeyse tamamen kapladığını görebiliyorsunuz. Ayrıca çok zarif görünen dört bölge RGB aydınlatmalı klavye de HP’nin daha renkli bir tasarım hedeflediğini gösteriyor.

Bu tasarım yenilemesi ile Omen’in klasik tribal logosuna da veda ediyoruz. Bu logo Omen’in köklerindeki VoodooPC günlerine dayanıyordu. HP bu popüler oyuncu markasını satın alıp Omen serisinin temeli olarak kullanmış ve VoodooPC’nin ismini kullanmasa da tribal logosunu saklamıştı. Ama artık logo sade bir baklava dilimi ve şık OMEN karakterlerinden ibaret. Aslında bu da seri için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Zirvede Konfigürasyon

Sistemin içine baktığımızda HP’nin yeni Omen 15’de hiç taviz vermediğini görebiliyorsunuz. Intel’in 10. nesil Core i7-10750H işlemcisi şu an için bir dizüstü sistemde bulabileceğiniz en iyi oyuncu işlemcisi. Ekran kartı olarak da NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q kullanılmış. Ampere serisi RTX’lerin daha en az altı ayı olduğunu düşünürseniz bu da şu an bir sistemde bulabileceğiniz en iyi ekran kartlarından. Sistem 512GB çok hızlı M.2 SSD ve 32GB DDR4-2933 bellek ile geliyor. Kısacası konfigürasyon olarak daha da üzerine konulabilecek bir şey yok.

Bu konfigürasyona baktığımız zaman rekabetçi oyunları 100Hz üzerinde hiç sıkıntısız oynayabileceğiniz, AAA oyunları da 4K zorlayabileceğiniz bir sistem var elinizde. Muhtemelen yıllarca performans sorunları olmadan kullanabileceğiniz bir sistem var. Sistem küçük ve ince olmasına rağmen soğutma sistemi de bu konfigürasyonu çok rahat serin tutabiliyor. Önceki nesle göre daha fazla hava çıkışı ve radyatör kullanılmış, sadece arkada değil yanda da hava çıkışı bulunuyor. Bunu neredeyse anakartın tümünü kaplayan geniş ısı kanalları ve çift güçlü fan ile birleştirince soğutma sistemi gayet iyi bir iş çıkarıyor.

Ayrıca sistemin genişleme özellikleri de gayet iyi. HP yeni Omen 15’de çok temiz bir tasarım uyguladığı için anakarta kolayca ulaşıp parça değiştirebiliyorsunuz. Gerçi bu kadar güçlü bir konfigürasyonda herhalde isteyebileceğiniz tek geliştirme SSD tarafında olur. Sistemde çift M.2 yuvası bulunduğu için de kendi SSD’sini atmadan, yeni bir tane ekleyerek kolayca kapasite artırabiliyorsunuz.

Yüksek Çözünürlük, Yüksek Tazeleme

Yeni Omen 15’in sisteminde bence en çarpıcı olan şey kullanılan yeni ekran. Yüksek tazeleme hızı, yüksek parlaklık, yüksek çözünürlük. Normalde bu üçünü birden bir ekranda bulamazsınız ve birinden birini seçmeniz gerekir. Ama yeni nesil Omen 15’in ekranı hem 4K çözünürlüğe hem de 120Hz tazeleme oranına sahip. Yani hem çok net hem de akıcı bir görüntü veriyor. Üstelik parlaklığı da 400nit ve dizüstünü dışarıda, gün ışığında da kullandığınızı düşününce önemli bir detay.

Yeni seri ile sadece tasarım değil, teknolojilerin de komple yenilendiğini söylemiştik, Omen 15’in bağlantı özelliklerinde bunu çok net görebiliyorsunuz. Yeni Wi-Fi 6 standardını destekleyen ilk oyuncu sistemlerinden biri bu. Ayrıca üzerinde Thunderbolt 3 ve SuperSpeed USB Type-C yer alıyor ki bu da oyuncu bilgisayarında zor bulunan bir özellik. Gigabit Ethernet de unutulmamış. Ayrıca kullanılan altı hücreli pil sayesinde dört saatin üzerinde çalışma süresine çıkabiliyor ve hızlı şarj özelliği ile 45 dakikada %50 şarja ulaşıyor.

Yeni OMEN 15 ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum