Advertisement

Donanım İnceleme - Monster Pusat K2 Pro

Pusat K2 Pro, iddialı özelliklere sahip

Monster ülkemizden çıkan en büyük oyuncu markası ve hepimiz için gurur kaynağı. Biz onları daha çok üst seviye oyuncu notebook üreticisi olarak tanısak da uzun süredir bir oyuncu ekipman ailesi de sunuyorlar. Monster’ın tüm serileri ismini eski Türk dili ve mitolojisinden alıyor, eski dilde silah anlamına gelen Pusat da oyuncu ekipmanları için kullanılıyor.

Pusat K2 Pro öyle mütevazi, “bizim de klavyemiz olsun” diye piyasaya çıkmış bir ürün değil. Hatta bu ürünü en güzel tanımlayan özelliği her şeyinin çok iddialı ve fazla olması. Zaten tek tek RGB aydınlatılmış 105 Türkçe mekanik tuş olunca üst seviye olması kaçınılmaz. Daha ucuz klavyeler genelde tek tek değil, bölgesel aydınlatmadır biliyorsunuz.

Pusat K2 Pro’nun üzerinde bir USB yuvası, 12 programlanabilir makro tuşu, medya tuşları, oldukça kullanışlı bir analog ses ayar tuşu, oyun modu, aydınlatma profil tuşları, ne ararsanız var. Hatta hesap makinası ve emailinizi bile tek tuşla açabiliyorsunuz. Üstelik üzerindeki bunca şeye rağmen büyük, ağır hantal hissettirmiyor. Daha çok sade ve zarif klavyelerin tarafında.

Klavyenin üst yüzeyi fırçalanıp siyaha boyanmış çok tatlı bir alüminyum plaka ile kaplı. Bu yüzden daima serin ve kaliteli hissettiriyor. Zaten üretim kalitesi olarak dört dörtlük bir ürün. Kullanılan swtich’lerin kalitesi ve tepki gücü de bence çok iyi. Ama tuş tepkisi insandan insana değişir kimi sert, kimi yumuşak tuş sever. Pusat K2 Pro’nun tuşları bana orta sertlikte ve ideal hissettirdi. Ama bir Monster mağazasına gidip kendiniz denemenizi tavsiye ederim.

monster-pusat-1

Ürünü bir aydan fazladır kullanıyorum ve eksi gördüğüm iki şey oldu. Birincisi sesi, mekanik klavyeler zaten gürültülüdür biliyorsunuz, Pusat K2 Pro’da tuştan parmağınızı çekince hafif bir çınlama geliyor. Sanırım switch’lerin yapısı ile ilgili. İkincisi bu kadar tuş ve özellik bir arada olunca insan bunları özelleştirebileceği bir yazılımı arıyor. Ama kimisi de yazılımı olmayıp her şeyin kendinden ayarlanabilir olmasını daha pratik bulabilir.

Piyasada ne kadar az Türkçe mekanik klavye olduğunu düşününce Pusat K2 Pro hem özellikleri hem de üretim kalitesi ile güzel bir alternatif. Orta karar 499TL’lik fiyatı ile de hesaplı olmasa da karşılanabilir seviyede.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum