Doom 2 İyi Fiyata Gitti - John Romero Açık Arttırmalara Devam Edecek

Kesin elinde başka bir Doom 2 daha vardır

Aslında John Romero'nun elinde ne gibi bir hazine bulunduğunu tahmin bile edemiyorum. Mesela tamam adam elindeki orijinal Doom 2 disketlerini eBay üzerinden satışa çıkardı ve açık arttırma 3150$ gibi önemli bir miktarla son buldu. Ama hiç sanmıyorum ki elindeki tek Doom 2 bu olsun.

Zaten Romero da bunun sinyalini vermiş, eşi Brendo Romero ile birlikte oyun geliştiricisi olarak iş yaptıkları 35 yıl süresince pek çok şey topladıklarını söylemiş. Hatta İrlanda'ya taşındıklarında içinde topladıkları oyunların ve hatıra eşyalarının bulunduğu kargo gümrüğe takılmış çünkü gümrük çalışanları "elinde bu kadar oyun malzemesi olan kişi kesinlikle oyun satış mağazası işletiyordur" diye düşünmüşler. John Romero bazı oyun ve eşyalardan ellerinde dokuz, on kopya olduğunu söylüyor. Bu gerçekten de inanılmaz büyük bir koleksiyon.

John Romero, Doom 2 disketlerini 10$'dan açık arttırmaya koymuştu. "Açık arttırma tahminimden çok daha yüksek bir fiyatla sonuçlandı" demiş Romero. Açık arttırmayı kazanan hayranı disketleri imzalamasını istemiş ve o da bunu severek yapmış. Romero oyuncuların retro oyunlara olan bu ilgisini takdir ediyor ve "sanırım kişisel koleksiyonumun bir kısmını elden çıkarmanın zamanı geldi" diyerek elindeki diğer oyunları da yavaş yavaş eBay üzerinden satacağının sinyallerini veriyor.

"Bazı eşyalarımızı bağışlamak üzere ayırdık, bazılarını saklamayı planlıyoruz ama diğerlerini koleksiyonculara sunmak istiyoruz. Tüm arşivimizi elden geçirmek oldukça uzun zaman alacağa benziyor" diyerek de elindeki koleksiyonun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha vurguluyor.

Şahsen ben de eski oyun koleksiyonu yapmayı sevenlerdenim. Tabi benim ilgi alanım biraz daha Commodore 64 ve Amiga dönemine yönelik olduğu için elimde o zamanlardan kalan orijinal oyunlar var. Ama tabi bir oyuna 3000 dolar para vermek bizim aklımızın alabileceği bir şey değil gibi, ne dersiniz? Sizin de elinizde geçmişten kalma, çok değer verdiğiniz, özel oyunlar var mı bu şekilde?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum