Doom 64, 22 Yılın Ardından PC ve PS4 Yolunda

Doom 63 de bizi görecek mi?

Doom 64'ü duymuş muydunuz? Eğer zamanında Nintendo 64 sahibi olanlardan biri değilseniz bu oyunu oynamış olma şansınız yoktu (emülatör kullanmadığınız sürece tabii), çünkü bu oyun 1997 yılında Nintendo 64 konsoluna özel olarak geliştirilmişti.

Doom 64, herhangi bir Doom oyununu Nintendo 64'e uyarlanmış hali değildi. Doom 2'den sonrasını konu alan, doğrudan bir devam oyunuydu ve ismindeki 64 de Nintendo'ya atıftı anlayacağınız üzere. Yani bunun serinin bir ana oyunu olduğunu söylemek mümkün ama son derece kısıtlı bir kitleye ulaşabilmişti.

PEGI sitesinde ortaya çıkan bir listelemeye göre Doom 64, yakın zamanda PC ve PS4 oyuncularıyla da buluşak. Üstünden 22 yıl geçmiş olsa da Doom fanatiklerinin bu habere heyecanlanacaklarını söylemek mümkün. Sonuçta bu öyle doğrudan bir port olmayacak, PC ve konsolların gücünü kullanacak şekilde hazırlanacaktır diye tahmin ediyorum. Elbette listelemeyle ilgili haber yayılır yayılmaz PEGI sitesinden silindi.


QuakeCon'da klasik Doom oyunlarının PC, PS4, Xbox One ve Switch için çıkacağı açıklanmıştı bildiğiniz gibi. Doom 1 ile ilgili olan haber de daha önce PEGI listelemesi sayesinde sızmıştı ancak o listelemede de aynı Doom 64'te olduğu gibi sadece PC ve PS4 yazıyordu.

İki bilgiyi bir araya getirdiğimizde Doom 64'ün de PC ve PS4'e ek olarak Xbox One ve Switch için de çıkmasını bekleyebiliriz. Zaten Nintendo 64'e özel bir oyunun, Nintendo Switch'i es geçmesi tuhaf olurdu :)

Silinen listelemeyi Gematsu'nun konuyla ilgili tweetinde görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum