Advertisement

Double Damage EA'in Onay Vermediği Star Wars Oyununun Demosunu Gösterdi

Güzel bir fırsat kaçmış

Rebel Galaxy'nin geliştiricisi Double Damage bir Star Wars oyunu geliştirmek istemiş ve kısa bir demo hazırlayarak fikri EA'e sunmuş. Double Damage'in kurucu ortaklarından, daha önce de Torchlight'ı geliştiren Runic Games'ten tanıdığımız Travis Baldree, Electronic Arts'a potansiyel bir Star Wars shooter oyununun nasıl olacağını göstermek için bu 5 dakikalık demoyu göstermiş ancak proje geliştirme onayı alamamış. Hoş zamanında onay alsaydı da EA her an "kapatıyoruz gençler" diyerek oyunun fişini çekebilirdi, sonuçta Visceral'ın Star Wars oyununu oyuncuların artık lineer oyunları sevmediğini iddia ederek iptal eden bir firmadan bahsediyoruz.

Aşağıda izleyeceğiniz kısa demo aslında eski Star Wars: X-Wing oyunlarını anımsatıyor. Demoda orijinal üçlemedeki Millennium Falcon'u ve bir X-Wing'i TIE Fighter'lar ve hatta Star Destroyer ile it dalaşına girerken görüyoruz. Arada Boba Fett'in Slave-1'i bile göze çarpıyor. Görünüşe göre bu oyun gerçekleşseydi oyuncular farklı gemiler arasında geçiş yapabilecekti. Demo hazırlanırken altyapısı Rebel Galaxy'den alındığı için arayüz o oyuna aşırı derecede benziyor.

Bu oyun Electronic Arts'tan onay alamamış olsa da proje tamamen boşa gitmiş sayılmaz, çünkü Double Damage bu aralar uzayda geçen isimsiz bir shooter oyunu üzerinde çalışıyor ve o oyunun temelleri de bu demo üzerine kurulmuş. Tabi Star Wars ismini ve içeriğini kullanabilseler çok daha çekici bir oyun ortaya çıkabilirdi ama yeni oyunun da pek fena olmayabileceğini düşünüyorum.

Aslında Baldree azıcık akıllılık edip şu 5 dakikalık videoya iki üç tane lootbox yerleştirseydi büyük ihtimalle onayı kapardı, işte bunlar hep vizyon eksikliği.

> Visceral'ın Star Wars Oyununun Akıbeti Daha Baştan Belliymiş

YORUMLAR
Parolamı Unuttum