Doug Bowser, Nintendo Switch İçin 'Daha Ömrünün Yarısında' Diyor

Yolumuz uzun

Nintendo Switch resmi olarak 3 Mart 2017'de piyasaya sürülmüştü, yani çıkışının üzerinden neredeyse 4 yıl geçti diyebiliriz. Nintendo of America başkanı Doug Bowser, Nintendo Switch'in henüz ömrünün orta noktasında olduğunu söylüyor.

Bowser, Polygon röportajında Nintendo Switch'in geliştirilmiş bir modelini görme ihtimalimiz olup olmadığı konusunda kendisine yöneltilen soruya işte böyle cevap vermiş. Daha konsolun ikinci yılında bile yeni versiyona dair söylentiler çıkmıştı, Switch Pro göreceğimiz iddia ediliyordu. Bowser, bunun Nintendo'nun kısa vade planları arasında bulunmadığını net bir dille ifade etti.

"Nintendo Switch ve Nintendo Switch Lite'ın dördüncü yıllarındaki ivmeleri hala çok güçlü. İnanıyorum ki biz alışılmış konsol ömrü döngüsünü de değiştiriyoruz" diyen Bowser, bu iki platforma ve içeriklerine odaklanmaya devam edeceklerini de söylüyor.

Bowser, Nintendo Switch satışlarının hala çok güçlü olduğunu ve bu haldeyken de mevcut donanımı yenisiyle değiştirmek için acil bir sebep olmadığını düşünüyor. Kaldı ki Amerika'da yeni nesil konsolların çıkış ayında bile Switch hem PS5'i, hem de Xbox Series'i geride bırakmayı başarmıştı.

Eylül 2020 itibariyle Nintendo Switch'in satışları 68.3 milyonu geçti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum