Dragon Age 4 İçin Orijinal Üçlemeyi Oynamış Olmak Gerekmeyecek

BioWare oyunu herkese hitap edecek şekilde geliştiriyor

BioWare yayınladığı yeni blog mesajında Dragon Age 4'ün geliştirilme süreciyle ilgili yeni bilgiler paylaştı. Üzerinde durulan konulardan biri de bu yeni oyunun eski hayranlara ve yeni oyunculara hitap etmesi için nasıl dengelendiği hakkındaydı.

Sonuçta Dragon Age: Inquisition'ın üzerinden 8 sene süre geçti, Dragon Age 4 çıkana kadar bu süre iyice artacak. Benim diyen oyuncu bile orijinal üçlemede neler olduğunu daha dün gibi hatırlıyor olamaz sonuçta.

BioWare, Dreadwolf'un her iki kitleye hitap edebilmesi için çalışıyor; eski oyuncular aradıkları bazı soruların cevaplarını bulurken Thedas'a yabancı olan yeni oyuncular ise kesinlikle geri kalmış hissetmeyecekler.

Oyunun yazarlarından Sylvia Feketekuty, Dragon Age 3 ile Dragon Age 4 arasındaki boşluğu dikkate alarak serinin sıkı hayranlarının uzun zamandır cevabını bekledikleri bazı sorulara yanıt vereceklerini, yeni oyuncuların veya Inquisition'ı yıllar önce oynamış olanların da ekstra bir bilgiye gerek olmadan başlayıp keyif alabilecekleri bir denge kurduklarını söylüyor.

Dragon Age 4 ile bir kez daha Thedas dünyasına geri döneceğimizden orada yabancı gibi hissetmemek herkes için önemli, BioWare'in en büyük önceliği de bunu sağlamaya çalışmak gibi görünüyor.

YORUMLAR
Mico
1 Ekim 2022 20:58

Dragon Age serisinde ilk defa bir oyun önceki ile direkt bağlantılı görünüyor. Onda da bu sefer kem küm ediyolar. Bal gibi de önceki oyunları oynayanların da oynamayanların da kafasında soru olacak, olmazsa sıkıntı olur zaten, yoksa yüzeysel olur ister istemez. Klişe oyuncu kazanma taktikleri bunlar.

Bu arada misal Morgana'nın çocuk muhabbetini görmek için de 9 sene bekledik. Her halükarda gazını kaçırıyolar birçok şeyin.

Parolamı Unuttum