Dragon Age: Dreadwolf'un Gecikmesi Mass Effect 5'i De Etkiliyor

Domino etkisi

Jeff Grubb, Giant Bomb podcastinin son bölümünde EA'in BioWare'de gerçekleştirdiği işten çıkarmalara (daha doğrusu kıyım diyebiliriz) da değindi ve Dragon Age: Dreadwolf projesindeki gecikmeler hakkında konuştu.

EA geçen gün BioWare'den yaklaşık 50 geliştiriciyle yollarını ayırmıştı. Bu isimler arasında Minsc gibi efsane karakterin yazarı Lukas Kristjanson, Dragon Age'in ilk gününden beri orada olan başarılı yazar Mary Kirby gibi yıllardır BioWare bünyesinde görev yapan son derece tecrübeli kişiler de var.

Bir yandan işten çıkarmalar, bir yandan yeniden yapılanma, bir yandan stüdyo içi sorunlar derken Dreadwolf'un çıkış tarihi de kaydıkça kayıyor. Bu yılın Eylül ayı için planlanan oyunun çıkışı önce 2024 Mart, sonra da 2024 yaz aylarına ertelenmişti. Bu hedefi tutturup tutturamayacağı da belli değil ama muhtemelen 2024 sonlarına kaydırılacak oyun.

Durum böyle olunca da Mass Effect 5'te çalışması gereken ekibin bir kısmı da Dragon Age: Dreadwolf'a yardım etmesi için diğer ekibe kaydırılmış. Şu an Mass Effect 5 üzerinde çalışan isimlerin sayıca az olması da bu projenin ciddi bir erteleme göreceği anlamına geliyor.

Büyük ihtimalle Dragon Age: Dreadwolf'u 2025, Mass Effect 5'i ise en erken 2027'de görebileceğiz gibi duruyor.

YORUMLAR
Atlas Estrella
25 Ağustos 2023 18:15

Kaynanam beni seviyormuş. Hem Armored Core, hem de Blasphemous 2 aynı gün çıktı.

Parolamı Unuttum