Dragon Age'in Baş Yazarı Starfield'da Az Sayıda Romantik İlişki Olmasını Doğru Bulmuş

Bin gezegen, dört aşk hikayesi

Starfield'ın yönetmeni Todd Howard bu ay başında yaptığı açıklamayla Starfield'daki romantik ilişki seçenekleri hakkında da konuşmuş, oyunda dört ana NPC'nin eksiksiz görev zincirleri olduğunu ve bunlar sayesinde romantik ilişki seçeneklerinin açıldığını söylemişti. Ancak bu sayının azlığı oyunu bekleyenler arasında eleştirilere de neden olmuştu. Nihayetinde binden fazla gezegeni gezebileceğimiz uçsuz bucaksız bir evren söz konusu ve bu koskoca evrende romantik ilişki için sadece dört seçenek olacak olması biraz düşündürücü.

Dragon Age dünyasının yaratıcısı ve baş yazarı David Gaider ise Bethesda'nın bu kararını alkışlayanlardan.

"Bence bu iyi bir şey, "nicelikten çok nitelik" diye düşündüklerini gösteriyor, en azından işin hikaye anlatımı boyutunu dikkate alırsak." demiş Gaider ve eklemiş. "Tabii anlamlı romantik ilişkiden anladığınız bir yapay zekayı çıplak görmek değilse"

Hatırlarsanız ilk Dragon Age oyununda da dört romantik ilişki seçeneği vardı (Alistair, Leliana, Morrigan, Zevran Arainai) ve Origins hala daha türünün en başarılı oyunları arasında gösteriliyor. Yakın zamanlı RYO'lardan Cyberpunk 2077'de de dört, ilk Mass Effect'te üç romantik ilişki vardı. Ama burada evrenin büyüklüğü ve karşılaşacağımız NPC'lerin sayısının çokluğu muhtemelen oyuncularda daha fazlasına dair bir beklenti yaratmış durumda.

Starfield 6 Eylül'de PC ve Xbox için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum