Dragon Quest'in Yaratıcısı GDC'de Ömür Boyu Başarı Ödülü Kazandı

Bu önemli ödül bu yıl Yuji Horii'nin

Bu yıl 22.si düzenlenen Oyun Geliştiricilerinin Seçimi Ödüllerinde (GDC) Dragon Quest serisinin yaratıcısı Yuji Horii, Yaşam Boyu Başarı Ödülü ile onurlandırıldı.

Bu ödül oyun dünyasında kalıcı etki bırakan geliştiricilere veriliyor.

Horii ödüle dair açıklamasında, "beni prestijli GDC Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık gördüğünüz için çok teşekkür ederim" diyerek kendisini oyun dünyasına taşıyan olayları anlatmış. Horii küçükken manga okumayı çok sevdiği için hep bir manga yazarı olmak istemiş. Üniversitede bu hayalini gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atmış, manga çizmeye başlamış, dergiler için illüstrasyonlar ve makaleler hazırlamış, serbest yazar olarak çalışmış. "Sonrasında her şeyi değiştiren bir şey oldu - ev bilgisayarıyla tanıştım" diyor Horii.

Kendi kendine kodlamayı öğrenip eğlencesine oyunlar yazmaya başlayan Horii, o zamanki Enix'in (şimdinin Square Enix'i) düzenlediği oyun programlama yarışmasına katılmış ve kazanmış. Oyun dünyasındaki kariyerini başlatan şey de bu olmuş.

Wizardry ve Ultima gibi RYO'ları çok seven Hojii, kendi versiyonunu yapmaya karar vermiş ve ortaya Dragon Quest çıkmış.

"Benim için Dragon Quest bir manga gibi, hilkaye kısa diyaloglarla açılıyor. Bilgisayarınızda oynayabileceğiniz bir manga gibi. Ekibim ve ben şu an serinin en yeni oyunu olan Dragon Quest XII üzerinde çalışıyoruz." demiş Horii.

Dragon Quest gibi nefis bir seriyi bizimle tanıştırdığı için kendisine teşekkürler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum