Dreams içinde Dreams 2’yi Yapacağını İddia Eden Çocuğun Hikayesi

Rüya içinde rüya…

Media Molecule yeni oyunu Dreams ile oyunculara bambaşka bir dünyanın kapısını aralamış gibi görünüyor. Beta sürecinde çeşit çeşit içerik üretildiğini görmüştük, oyunun çıkışıyla birlikte bu içeriklerin sayısı da hızlı bir şekilde artmaya başladı. Önümüzdeki dönemde çıkacak oyunların tanıtım videolarından, kült oyunların yeniden yorumlanmalarına varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede tasarımlar görüyoruz.

Ama haberimize konu olan girişim daha farklı bir durum hakkında. ImNotReal_DS rumuzlu Twitter kullanıcısı (-ki artık kendisine ulaşılamıyor), teorik matematikten istifade edip Dreams içerisinde Dreams 2’yi yapmaya niyetlenmiş. Henüz sadece giriş ekranını hazırlamış olsa da geleceğe umutla bakıyor. ‘İlk hedef 120fps - 8K desteği’ diyor.

Çalışma tamamlandığında VR desteği, yeni tasarım setleri, PS4, PS5, Xbox Series X, Switch ve SEGA Dreamcast arasında çapraz platform desteği sunmak gibi hedefleri var. Kulağa biraz uçuk geliyor değil mi? Zaten bu iddianın sahibinin 10 yaşında olması da yeterince şüphe doğuruyor :)

DualShockers bu ufak dostumuzla bir röportaj yapmış ve özellikle de Dreams'in sadece PS4 oyunu olduğu düşünülürse nasıl diğer platformlara çapraz destek sunacağını sormuş, gelen cevap ise tam da çocuk aklına uygun: "sonuçta hepsi aynı TV'ye bağlanmıyor mu?". Herhalde tam da o noktada annesi 'oğlum sen ne yapıyosun" deyip Twitter hesabını da kapattırmış olmalı. Zaten röportaj da çocuğun annesinin 'şimdi ev ödevini yapması lazım' demesiyle sona ermiş.

Tabii tüm bunlar işin şakası. Dreams ile şimdiye kadar Joker'in merdiven sahnesinden açık dünya oyununa, Silent Hills oyunundan BioShock ve Red Dead Online canlandırmalarına kadar pek çok inanılmaz iş çıkarıldığından "birileri de kesin Dreams içinde Dreams yapmaya kalkar" diyen DS editörleri, böyle bir hikaye uydurmuşlar. Yine de Dreams'in nasıl bir çılgınlık olduğunu düşünürsek ileride bu haberin gerçek olduğunu görürsek şaşırmamak lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum