Dropbox ve Google Drive’a Erişim Engellendi

Geriye ne kaldı?

En popüler bulut depolama sistemlerinden ikisi olan Dropbox ve Google Drive’a dün geceden itibaren erişim engeli geldi. Her iki sitedeki dosyalara PC üzerinden ulaşılamadığı gibi dosyalarınızın otomatik olarak yedeklenmesini sağlayan masaüstü uygulamaları da düzgün çalışmıyor. Bununla birlikte mobil ağ üzerinden dosyalarınıza bakmak şimdilik mümkün.

Erişim engelinin sebebiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Bununla birlikte Google Drive sitesi bir gidip geliyor. Mesela demin giremiyordum ama şimdi açılıyor. 5 dakika sonrası ise muğlak... Dropbox ise dün gece 22:00 sularından beri ölü. Teknoblog’da yer alan habere göre Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun site bilgileri sorgulama ekranından kontrol edildiğinde Google Drive için şu açıklama çıkıyormuş:

"5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (drive.google.com) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘nın 08/10/2016 tarih ve 490.05.01.2016.-156393 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."

Ben baktığımda böyle bir ibareye rastlayamadım. “İdari Tedbir” ibaresi engelleme kararının sürekli olmayacağı anlamına geliyor sanırım. Umarım. İnşallah. Sizi bilmiyorum ama ben tüm önemli dokümanlarımı, incelemelerimi, çevirilerimi vs olası bir bilgisayar arızasında “kaybolmamaları için” Dropbox’ta yedekliyordum. O yüzden bu kötü oldu benim için.

Tez zamanda çözüle…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum