Duffer Kardeşler, Stranger Things Yan Dizisi Ve Death Note Gibi Çılgın Projelere Hazırlanıyor!

Stephen King uyarlamasından tiyatroya ne ararsanız var

Dördüncü sezonuyla birlikte ekranları kasıp kavuran Stranger Things'in yaratıcıları Matt ve Ross Duffers Kardeşlere epey yoğun bir ilgi var. İki kardeşin ortaklaşa kurduğu Upside Down Pictures ve Netflix arasında devasa bir anlaşma imzalandı. Anlaşmayla birlikte Upside Down çok sayıda yeni projeye imza attı. Bu projeler sadece Netflix'i de kapsamıyor. Duffer kardeşlerin gelecek planları arasında neredeyse yok yok. Tiyatro oyunundan, Stranger Things yan dizisine çok geniş bir yelpaze bizleri bekliyor.

İçerisinde Death Note'un kanlı canlı dizisinin de yer aldığı yeni dönem Duffers projeleri şu şekilde;

  • Yeni bir Death Note adaptasyonu. Efsanevi anime ve manga serisini tekrar ekrana döndürmek isteyen Duffer Kardeşler, 2017 yapımı Netflix film adaptasyonunu yok sayacak. Aslen Tsugumi Ohba'nın yazdığı ve Takeshi Obata çizimlerini yaptığı manga serisinde bir ergenin gizemli bir siyah not defteri bulup, ölüm ve yaşam arasındaki dengeyi kontrol etmeye başlıyor. Doğal olarak bir süre sonra peşine düşenler de oluyor. Konu itibariyle epey ilginç olan ve dünya genelinde büyük hayranları olan Death Note'un yeni adaptasyonunu merakla bekliyoruz.
  • Dark Crystal: Age of Resistance'ın yaratıcıları Jeffrey Addiss ve Will Matthews ikilisinden çıkacak yeni bir orijinal dizi. 
  • Stephen King ve Peter Straub'ın 1984 yılında yazdığı The Talisman romanı da Duffers kardeşlerin elinden ekrana taşınacak. Steven Spielberg'in sahibi olduğu Amblin Entertainment ile birlikte Paramount Television'ın da yapımcıları arasında yer aldığı dizi epey ilgi çekici duruyor. Dizide ayrıca Stranger Things'in yazarlarından Curtis Gwinn de yaratıcı olarak görev alacak. Talisman hikayesinde New Hampshire'dan alternatif bir dünyaya yolculuk yapan genç bir adamın hikayesine tanıklık edeceğiz. The Territories isimli bölgede annesinin hayatını da kurtarmaya çalışacak olan ana karakterimizin yolculuğu Stranger Things ile de benzerlik gösteriyor.
  • Stranger Things ile aynı mitoloji ve dünyada geçecek yeni bir tiyatro oyunu da yine Duffers kardeşlerin elinden karşımıza çıkacak. Birleşik Krallık merkezli bir sahne yapımcısı olan Sonia Friedman, Stephen Daldry ve Netflix projede yapımcı olarak görev alacak. Bu yeni nesil tiyatro oyunu Duffer Kardeşlerin orijinal fikrinden ortaya çıkacak ve 21 Laps yapım şirketi tarafından hayata geçirilecek.

Bu gelişmelerin ardından Duffer kardeşler geleceklerini epey bir süreliğine garanti altına almış oldu. Öte yandan Netflix cephesi de bu uzun soluklu anlaşmalardan dolayı epey mutlu. Netflix'in Yardımcı CEO'su ve şef içerik menajeri Ted Sarandos da iki kardeş ile yola devam etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Bakalım iki kafadar kardeş Stranger Things ile yakaladıkları büyük başarıyı bu yeni projelerinde de gösterebilecekler mi? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum