Dünyanın En Pahalı PlayStation 5'inden Sadece 1 Tane Üretildi

Bir avuç altın için

PlayStation 5'in kapaklarının çıkarılabilir (ve değiştirilebilir) olması, ileride birbirinden farklı tasarımlar göreceğimizin de bir habercisi. Şimdiden bu kapaklar için çok sayıda çıkartma satılıyor, PlayStation 5 sahibi şanslı azınlıktansanız konsolunuzu kişiselleştirmek için de çeşitli seçenekleriniz var. Ama eminim ki böylesini ne gördünüz, ne duydunuz :)

LetsGoDigital'in haberine göre Rus Caviar firması tamamen altından bir PlayStation 5 hazırlamış. Bu, konsept aşamasında kalan diğer bazı PS5 tasarımları gibi değil, gerçekten de üretilen bir cihaz. Maliyetinin ise yaklaşık olarak 1.8 milyon dolar olduğu söyleniyor.

Caviar zaten bu tür 'aşırı pahalı ve lüks' ürünleriyle ünlü, daha önce de altından AirPods Max ve yine altından Samsung Galaxy S21 Ultra Limited Edition hazırlamışlardı.

Caviar'ın bu özel PS5'inde 18 karat altın kullanılmış ve tüm ürün için harcanan altın miktarıysa tam tamına 30 kilo. Bu altının 20 kilogramı konsolun kendisi, 10 kilogramı ise kontrolcüler için kullanılmış.

20 kilogram altın derken, gerçekten de konsolun üzerinde 20 kilo altın bulunuyor. 9 katmandan oluşan bu altın bloklar bir kaya görünümünde, o yüzden Caviar bu konsolu 'Altın Kaya' olarak isimlendirmiş. DualSense'lerde de yine touchpad alanında altın bloglar var, tutma kısımları ise gerçek timsah derisiyle kaplanmış.

Cihazın satış fiyatı belli değil ama tüm dünyada 1 şanslı koleksiyoner (veya şovmen) bu ürünün sahibi olacak.

YORUMLAR
Operian
31 Aralık 2020 16:55

Tam bir saçmalık. Timsah derisi kullandık diye de övünüyor beyinsizler.

doksanlariozleyenadam
30 Aralık 2020 15:33

bana göre tasarımı çok kötü görünüyor

sSnake
doksanlariozleyenadam
31 Aralık 2020 10:45

Orjinalinden kat be kat güzel ve estetik göründüğü kesin.


Parolamı Unuttum