Düştepe Oyun Müzesi Açıldı

Aç kapıyı bezirgan başı…

Yazar, şair ve televizyon programcısı Sunay Akın önderliğinde hazırlanan Düştepe Oyun Müzesi ve Oyun Bahçesi projesi Ataşehir'de bulunan Mimar Sinan Parkı’nda kapılarını ziyaretçilere açtı.

Parkın içinde yer alan iki katlı bir ahşap binadan ve bir de oyun alanında oluşan mekânda 20’den fazla ülkedeki 150 koleksiyonerden toplanan iki binden fazla oyuncak sergileniyor. Bunların arasında 150 yıllık satranç takımı, Victoria döneminden kalma küp oyunları, 100 yıllık taş ev inşa oyunları, ilk uzay oyunları gibi tarihi 1800’lere kadar uzanan oldukça ilginç parçalar yer alıyor. Bunların yanı sıra oyun kültürüne katkıda bulunan çizgi film, masal, edebiyat ve sinema dünyasından kahramanlara da rastlamak mümkün.

Hemen yan tarafındaki oyun alanındaysa bowling, satranç, mini golf, labirent, masa tenisi ve salıncaklar bulunuyor. Önümüzdeki günlerde hem bu bölümde hem de etkinlik binasında Japon Çocuk Oyunları Haftası, Afrika Çocuk Oyunları Haftası gibi uluslararası etkinlikler ve festivaller düzenlenecek.

Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Biz, bütün ülke oyun bahçesine dönüşsün diye bir düş kurduk. Mimar Sinan Parkı'nı Sunay Akın’a emanet ettik. Ortaya Düştepe Oyun Müzesi ile Oyun Bahçesi çıktı. Çocuklarımızı alışveriş merkezlerindeki etkinlik alanları ile bilgisayar oyunlarından kurtaralım, parkta doyasıya oynamalarını sağlayalım istedik,” şeklinde konuştu.

Hazır güneşli günlere kavuşmuşken canınız kardeşinizle ya da arkadaşlarınızla değişik bir şeyler yapmak isterse bir ziyaret edin, satrançta boylarının ölçüsünü bir alın deriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum