Dying Light 2’nin Harita Editörüyle İçerik Üretenlere Toplam 50.000$ Ödül Var

500 saat oynayıp tamamen tükettiyseniz, yeni haritalar yapın :)

Dying Light 2 Stay Human, bu yılın merakla beklenen oyunlarındandı; onca ertelemenin ardından ortaya sağlam bir yapım çıkması bekleniyordu. Sonuçta fena bir oyun olmadığı görüldü, ama iddia edildiği kadar etkileyici de değildi. Yine beklentiler gereğinden fazla yükseltilmiş, dolayısıyla çıkışında beklentilerin gerisinde kalan bir oyun olmuştu.

Yapımcılarının oyun çıkmadan önce dile getirdiği iddialardan birisi de oyunu tamamen bitirmenin 500 saat süreceği yönündeki iddiaydı. Elbette söylendiği gibi olmadı. Yine de Dying Light 2’ye doyamayan oyuncular düşünülerek bir harita editörü hazırlanmış durumda. Eğer oyunda geçirdiğiniz süre size yetmediyse, artık kendi haritalarınızı tasarlayıp oynayabilirsiniz. Hatta işin sonunda ödül bile var.

Techland, mod.io ile iş birliği içerisinde “en yaratıcı, eğlenceli ve adrenalin dolu haritaları” tasarlayan oyun severleri ödüllendireceği bir yarışma düzenliyor. Ödüller 5.000$, Asus’tan bir dizüstü oyun bilgisayarı ve AMD GPU/CPU paketi olarak sıralanmış durumda. 10 oyuncuya nakit ödül verilecek, yani toplamda 50.000$’lık bir ödül havuzu söz konusu. Yarışma, 20 Ocak 2023’e kadar devam edecek.

Şu anda beta aşamasında olan harita editörü, şimdilik sadece PC için erişime sunuldu; Steam veya Epic Games Store’dan indirilebiliyor. Harita editörünün tam sürümünün önümüzdeki yıl çıkış yapacağı ve konsollara da geleceği açıklanmış durumda.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum