Dying Light 2’nin İlk Hikâye Ek Paketi, Ana Senaryoyu Devam Ettirmeyebilir

“Ana senaryonun yanındaki olaylar” hakkındaymış...

Yıllar boyunca beklenen, geliştirme sürecinde türlü sorunla karşı karşıya kalan ve en sonunda bu yıl oyun severlerle buluşan Dying Light 2 için hikâye bu noktada bitmeyecek elbette. Techland, ilk oyunda olduğu gibi bu oyunu da yıllar boyunca destekleyeceklerini açıklamışlardı, hatta önümüzdeki 5 yıl boyunca oyuna ek içerikler geleceği ilan edilmişti.

Bahsedilen bu içerikler yavaş yavaş gelmeye başlamış, kozmetik içerikler sunan ek paket ve parkur görevleri oyunda yerlerini almıştı. Şimdi de sırada hikâye ek paketleri var.

Ocak ayında açıklanan yol haritasına göre; şu aşamada planlanan iki hikâye ek paketinden ilki Haziran ayında gelecek. Dying Light 2’nin baş oyun tasarımcısı Tymon Smektała, Game Informer ile gerçekleştirdiği röportajda, bu genişleme paketiyle ilgili bilgiler de vermiş. Smektała; oyunun ilk hikâye genişleme paketinin ana senaryoyu takip etmeyebileceğine dair ifadeler kullanmış röportajda; stüdyonun senaryoyu “ana hikâyenin yanındaki olaylar” üzerinden genişlettiğini söylüyor ve sunulan malzemenin, oyunun hayranlarını şaşırtmasını umduğunu ifade ediyor.

Smektała; “İlk hikâye ek paketi hakkında internette pek çok spekülasyon görüyorum ve şunu kesinlikle söyleyebilirim ki bu tahminler ek pakette sunulan içeriğin yanından dahi geçmiyor” diyor ve “Bir noktada, aslında oyunun sonunda meydana gelen olaylara eklemeler yapmaya başlayacağız. Bu konuda bazı fikirlerimiz var. Kâğıt üzerinde umut verici görünüyor, ancak bu kesinlikle zorlu bir meydan okuma olacak” diye de ekliyor.

Ek içerikler Dying Light 2’nin çehresini ne kadar değiştirecek, bu konuda ilk oyun gibi başarılı bir performans sergileyebilecek mi, merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum