E3’ün İptal Edilmesi Ardından Stüdyolardan Yeni Adımlar Geliyor

Devolver Digital, Microsoft ve Ubisoft dijital sunum yapacaklar

Corona salgını hayatın pek çok alanının etkiliyor. Büyük çaplı organizasyonlar da tek tek iptal ediliyor veya erteleniyor. Bunlardan birisi de dün size aktardığımız üzere E3 2020 oldu. İptal kararı sonrasında stüdyolardan peş peşe açıklamalar gelmeye başladı; dijital sunum fikri stüdyolar arasında cazip bir hal almış gibi görünüyor.

Microsoft; E3’ün kendileri için önemli bir etkinlik olduğunu belirtirken, programın iptali sonrasında özellikle gelecek nesil konsolları Xbox Series X ve paylaşacakları diğer bilgiler için bir Xbox dijital etkinliği düzenleyeceklerini duyurdu. Etkinliğin tarihi ve diğer konulardaki detayları önümüzdeki haftalarda paylaşacaklarını belirtiyorlar.

Ubisoft; ekip üyelerinin, oyuncuların, iş ortaklarının sağlığının her şeyden önce geldiğini, her ne kadar üzüntü duysalar da, ESA tarafından alınan iptal kararını desteklediklerini, yapacakları ilgi çekici duyurular için dijital bir paylaşım konusunda opsiyonları gözden geçirdiklerini aktarıyor.

Nintendo; sektörde görev alanların ve program katılımcılarının sağlık ve güvenlikleri için E3’ün iptal edilmesi yönünde alınan kararı desteklediklerini, salgından etkilenenlere desteklerini sunduklarını ifade ederken, çalışmaları ve yeni ürünleri hakkında takipçilerini farklı kanallarla bilgilendirmeye devam edeceklerini de ekliyorlar. Nintendo Direct yayınlarının sayısının artmasını bekleyebiliriz.

EA; coronavirus ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini, durumun her geçen gün farklı bir boyut kazandığını, bu nedenle EA Play 2020 ile ilgili planlarını ne şekilde etkileyeceğini gözden geçirdiklerini, yakın zamanda bununla ilgili bir bilgilendirme yapacaklarını ifade etmiş yaptıkları açıklamada.

E3 programlarına kendi tarzlarında sunumlarıyla renk katan Devolver Digital da alternatif yöntemleri gözden geçirmekteymiş. Devolver Direct canlı yayını, basın konferansı ve başkaca alternatifler üzerinde çalışmakta olduklarını söylüyorlar.

Take-Two, Square Enix, Bethesda, Activision Blizzard gibi firmalardan henüz bir açıklama gelmiş değil. Coranavirus salgını oyun sektörünü önümüzdeki günlerde nasıl etkileyecek bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum