Bir EA Çalışanı El Altından FUT Kartları Satarak Zengin Olmuş!

EA bu kişinin kim olduğunu araştırmaya başladı

Oyun geliştiricileri her ne kadar iyi niyetli (!) olsalar da gerçek paranın döndüğü bir oyun ekonomisinde bazı "karaborsa" eylemlerinin önüne geçilemiyor. Önce CS:GO cenahında gördüğümüz bu ilginç oluşumlar karşımıza kumar siteleri ve silah skinleri ile bahis oynayabileceğiniz bazı programları getirmişti. Şimdi de EA, oldukça benzer bir suçlama ile karşı karşıya.

Son birkaç saatte trend olan #EAGATE dikkatinizi çekmiştir. Bildiğiniz üzere EA'in Fifa üzerinden en fazla para kazandığı mod Ultimate Team. Bu kısımda oyuncular çeşitli futbolcu paketleri açarak iyi bir kadro kurmayı amaçlıyor. Aslında hedef, rakiplerinin önüne geçebilecek bir takım oluşturabilmek.

Paketin içerikleri tamamen rastgele olduğu için pek çok oyuncu bu sisteme binlerce dolar gömmek zorunda. Fakat eğer isterseniz elinizdeki oyuncuları da oyun içi para karşılığında takas edebiliyorsunuz. İşte bu noktada karşımıza, henüz kim olduğu belirlenemeyen bir EA çalışanı çıkıyor.

Şuradan ulaşabileceğiniz tweet'lerde, bu kişi ile yapılan konuşmanın detayları görülebiliyor. Bu kişi 1.000€ karşılığında iki Icon, 1.200€ karşılığında 3 Icon, 1.700€ karşılığında ise 3 Icon ve 2 TOTY kartı satıyor. Eğer son paketi almak isterseniz cebinizden tam 15.000 Türk Lirası çıkması gerekiyor.

Tabii bu durum EA için oldukça büyük sorunların kapısını açabilir. Ultimate Team paketlerinin bir "kumar türü" olmadığına sürekli olarak vurgu yapan geliştirici, bu kartların gerçek para ile satılmadığının da sürekli olarak altını çiziyordu. Fakat şu an yaşanan olaylar, bir çok hükümetin de gözünü EA'e dikmesine neden olacak.

YORUMLAR
jedacandy
12 Mart 2021 05:43

It's necessary, I need more information 

word finder

Parolamı Unuttum