EA CEO'su FIFA İsmini Bırakmaya Kararlı

'FIFA dediğin sadece dört harfli bir kelime'

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson, FIFA ismini bırakmakta ne kadar kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Wilson, çalışanlarla düzenlediği firma toplantısında FIFA lisansının EA'e ayak bağı olduğunu söylemiş.

Wilson, FIFA ile olan 30 yıllık ilişkilerini sonlandırmanın firma açısından gelecekte daha iyi sonuçlar vereceğine inanıyor. Wilson, FIFA anlaşması yüzünden EA'in oyunlarında geleneksel 11'e 11 futbolun dışına çıkamadığını ve "daha geniş dijital ekosistemlere" yayılamadığını söylerken, EA'in dünya kupası düzenlenmeyen yıllarda bu lisanstan elde ettiği tek faydanın "kutuda yer alan dört harfli bir kelime" olduğunu söylüyor.

Wilson bu konuşmayı çalışanlarına özel olarak yapmış olsa da, sızmasına engel olamamış gibi görünüyor. VGC, konuyla ilgili olarak EA'den yorum yapmasını istemiş ama EA 'yorum yok' demekle yetinmiş.

EA ile FIFA'nın arasının limoni olduğunu zaten biliyorduk; FIFA başka stüdyoların da ismini kullanmasına sıcak bakıyor (sonuçta işin ucunda daha fazla para var), EA ise FIFA zincirinden kurtularak yeniliğe gitmek istiyor.

EA'in 10 yıllık anlaşması bu yıl düzenlenecek olan Katar Dünya Kupası'nın ardından sona erecek. Yapılan açıklamalara baktığımızda lisansın yenilenme ihtimali yok denecek kadar zayıf, bu da FIFA 23'ün isminde FIFA olan son EA Sports oyunu olabileceğini gösteriyor.

EA bu yıl FIFA 23'ü yayınlayacak ve erkekler ve kadınlar olmak üzere iki FIFA Dünya Kupası turnuvasını oyunculara sunacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum