EA Eski Yöneticilerinden Patrick Söderlund, Yeni Projesiyle Karşımızda

Görüntüler hoş duruyor...

Uzun süre DICE ce EA'de yönetici olarak görev alan Patrick Söderlund, şirketteki 20 yılın ardından geçtiğimiz yıl EA'den ayrılmış ve kendine yeni bir yol çizmeye karar vermişti.

Şimdi de o yeni yol ile ilgili bazı bilgiler paylaşmış. Üç ay kadar önce kurdukları Embark Studios çatısı altında "free-to-play co-op" aksiyon oyunu geliştiriyorlarmış kendileri.

Oyunun ilk tasarımları, fütüristtik kıyafetler içerisinde bir karakteri ve yabancı bir gezegeni gösteriyor. 

Oyun için Unreal Engine kullanılıyor; buna ilişkin olarak da bir video paylaşılmış:

Söderlund, olabildiğince çabuk bir şekilde ortaya bir şeyler çıkarmak niyetinde olduklarını ifade etmiş. Uzun vadeli planları ise daha farklı görünüyor. Söderlund'un Embark çatısı altında geliştirmek istediği oyunlar, oyunculara farklı, yeni bir oyun deneyimi sunmaya odaklanacak yapımlar olacakmış. Konu ile ilgili ifadelerinden, Dreams benzeri bir şeyler yapmayı planladıkları sonucu çıkartılabilir.

"İlk oyunumuzu çıkarmanın ötesinde, daha büyük hayallerimiz var. Profesyonel olmayan kişiler için oyun geliştirmek zorlu bir iş. Biz herkese bu imkânı sunacak oyunlar ve araçlar geliştirerek, oyun oynamak ile oyun yapmak arasındaki çizgiyi aşmak niyetindeyiz. Bugün dileyen herkesin kendi videosunu, bloğunu, müziğini yapması gibi, dileyenlerin kendi interaktif deneyimlerini oluşturmalarına ve paylaşmalarına imkan verecek bir dünya hayal ediyoruz. Daha fazla insanın tasarım yaptığı bir ortamda daha iyi, daha ilginç ve daha farklı oyunlar geliştirileceğine inanıyoruz."

Bakalım Söderlund'un planları ne zaman ve ne ölçüde hayata geçirilecek. Yeni bilgileri merakla bekliyoruz. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum