EA, Geçtiğimiz Yıl Bir Star Wars Oyununu Daha İptal Etmiş

Battlefront spinoff’u Viking…

EA’in Star Wars oyunları ile mazisi pek parlak değil. Gerçi Star Wars Jedi Fallen Order ile bu kısırdöngüyü kırmak konusunda önemli bir adım attılar, amma velakin Battlefront oyunları ile ilgili durum ve iptal edilen oyunların oluşturduğu olumsuz algı haliyle bir anda ortadan kalkmıyor. EA ve Star Wars ile ilgili son haber de yine iptal edilen bir oyun hakkında.

Geçtiğimiz bahar aylarında Electronic Arts, Star Wars: Battlefront serisinin bir yan oyunu olarak planladıkları oyunu iptal etmiş -ki bu oyun, EA tarafından 2017 yılından beri iptal edilen üçüncü Star Wars oyunu oluyor. Viking kod adlı oyunun normalde 2020’nin sonbahar aylarında çıkması ve gelecek nesil konsolların çıkışına eşlik etmesi planlanmaktaymış. Ancak bu takvimin gerçekçi olmadığı anlaşılınca, EA yönetimi oyunu iptal etmiş. Ne güzel, değil mi?

Açık dünya ögeleri de içeren bir Battlefront spinoff’u olarak düşünülen Viking; EA Vancouver ve Crtierion ortaklığında geliştirilmekteymiş. Bu ekiplerin farklı ülkelerde olması, geliştirme sürecini de zorlu bir hale getirmiş. Sonuç olarak bir buçuk yıl gibi kısa bir sürede oyunun tamamlanamayacağı anlaşılmış ve EA yönetimi de süreyi uzatmak konusunda hiç esnek bir tutum içerisinde değilmiş. Haliyle bu proje de beklenen acı sonla yüzleşmiş.

2015’te yapımına başlanıp 2017’de iptal edilen Ragtag, 2018’deki iptal kararıyla bunu takip eden Orca ve ondan sonra geliştirilmeye başlanıp geçtiğimiz yılın ilk aylarında iptal edilen Viking ile EA iptal edilen Star Wars oyunları üçlemesini tamamlamış diyebilir miyiz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum