EA, Madden 21'deki Washington Takımının İsmini Değiştiriyor

Güncelleme gerekecek

Electronic Arts'ın Madden serisinin yeni oyunu 28 Ağustos'ta PS4 ve Xbox One için çıkacak. Eğer son gelişmeleri takip ettiyseniz Amerika'nın en ünlü futbol takımlarından Washington Redskins'in isim ve logo değişikliğine gitme kararı aldığını biliyorsunuzdur. 1932 yılında, yani bundan 88 yıl önce kurulan takım Black Lives Matter protestolarıyla başlayan ve ırkçılığın her türüne karşı tepkilerin gösterildiği protestoların ardından, yıllardır Amerikan yerlilerinin tepkisi almış isim ve logosunu değiştireceğini açıklamıştı. Takımın logosunda bir kızılderili suratı bulunuyor.

Forbes'a göre 3.1 milyar dolarlık değeriyle NFL'in beşinci en değerli ismi olan Washington Redskins'in yeni ismi veya logosu henüz belli değil, bu yüzden EA de Madden 21'deki takımı değiştirerek yerine genel bir Washington takımı koyacak. Oyunun çıkışına çok az bir süre kaldığı için bu değişikliği oyuna yansıtamamışlar, bu yüzden ilk gün yaması ile oyun otomatik olarak güncellenecek. Yani oyunu güncellemeyen oyuncular belki de dünyadaki son Washington Redskins'li Madden NFL 21 oyunlarına sahip olmuş olacaklar.

EA yetkilileri "Washington'ın takım ismini ve logosunu değiştirme kararından memnunuz" derken, oyunun bazı kısımlarında gözden kaçmış Redskins atıfları olabileceğini ama bunların tümünü oyundan kaldırmak için çalıştıklarını da açıkladı.

Takımın yeni ismi veya logosu henüz kararlaştırılmadı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum