EA, Ninja'ya Apex Legends Oynaması İçin 1 Milyon Dolar Ödemiş

5.5 milyon lira, hayal edebiliyor musunuz?

Apex Legends'ın bu günlerde yerinin oldukça sağlam olduğunu söylemek mümkün, oyuncu sayısındaki düzenli yükselişten de bunu rahatlıkla görebiliyoruz. Ancak bu başarıda Electronic Arts'ın başarılı reklam hamlesinin de büyük payı olduğunu söylemek gerek. Yeni gelen bilgilere göre EA oyunun duyurulması için yayıncılara önemli yatırım yapmış, örneğin Tyler 'Ninja' Blevins'e çıkış günü oyunu oynaması için tam 1 milyon dolar ödeme yapılmış!

Çıkış gününde saatlerce Apex Legends oynayan Ninja'nın bunu reklam olarak yaptığına zaten şüphe yoktu çünkü yayını Apex Legends Partner olarak geçiyordu. Ancak ödenen miktarın büyüklüğü daha yeni ortaya çıkıyor. Ninja'nın aylık yayın kazancının yaklaşık 500,000$ olduğunu hatırlatayım.

Reuters'e konuşan isimsiz bir kaynağın verdiği bu rakamlara dair Ninja veya EA herhangi bir yorum yapmıyor. Ancak daha önce bir EA yetkilisinin Kotaku'ya verdiği röportajda reklam kampanyası bünyesinde 'bazı içerik üreticilerinin ödeme karşılığında oyunu çıkış gününde oynaması' olduğunu da öğrenmiştik. Ancak 5 Şubat'tan sonraki tüm yayınlar organik olarak gerçekleşmiş ve bunlar için ayrı bir ödeme yapılmamış.

Oyunun baş yapımcısı Drew McCoy da konuyla ilgili "eğer oyunlara ilginiz varsa Apex'ten kaçamayacağınız bir gün yaratmak ve o gün bunun dünyanın dört bir yanında gerçekleşen bir etkinlikmiş gibi hissettirmesini istedik" diyor.

Ninja bu aralar yine Fortnite oynamaya dönmüş durumda.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum