EA, Origin'e Yepyeni Özellikler Ekliyor - Bunlardan Biri De İndirme Hızını Belirlemek!

Aferin EA, çalış azıcık

Hep Steam mi yenilik yapacak, biraz da diğerleri uğraşsın ama değil mi? EA de nihayet oyunculardan gelen istekleri kıramadı ve Origin'e en çok talep edilen üç yeni özelliğin eklendiğini müjdeledi. Bu yeni özellikler şimdilik Origin'in beta versiyonunda test ediliyor ve kısa süre içinde ana uygulamaya da yansıtılacak.

Eklenen ilk özellik indirme hızının ayarlanabilmesi. Oyun sırasında Origin tam hızla indirme yapmaya başlayınca oyuncular internet yavaşlamasıyla karşılaşabiliyorlardı ve bu da oyundaki performanslarını etkiliyordu. Bu özelliğin bu kadar geç düşünülmüş olması ilginç ama hiç yoktan iyidir. Buna göre artık "oyun dışındaki maksimum hız" ve "oyun oynarken maksimum hız" adı altında iki farklı seçeneği kullanarak dosya indirme hızına limit koyabileceksiniz.

Tamam bu iyi bir başlangıç ama keşke bunun yanında indirme zamanlayıcı da ekleseydi EA. Bildiğiniz gibi artık gece 2 ile sabah 8 arasında yapılan indirmeler AKK'yı etkilemiyor, öyle olunca da mesela Steam'i tüm oyun güncellemelerini ve indirmelerini gece 2'de başlayacak şekilde ayarlayabiliyoruz. EA'in bu tür özellikleri de örnek alması lazım.

Origin'e eklenen bir diğer özellik ise FPS göstergesi. Artık oyun sırasında kaç FPS aldığını görmek için ek bir program veya sürücü özelliği kullanmanıza gerek yok, Origin artık FPS değerinizi ekranın istediğiniz köşesinde gösterebiliyor. Bunu overlay'e eklemeyerek de FPS'nin devamlı gözünüzün önünde olması sağlanmış.

Üçüncü özellik ise Origin'e yeni eklenen bir diğer özellik olan grup davetinin geliştirilmiş versiyonu diyebiliriz. Grup daveti ile aynı oyunu oynayan arkadaşlarınıza anında katılabiliyordunuz. Origin bunu bir adım ileriye taşımış ve başka bir oyun oynayan arkadaşlarınızı davet edebilme özelliği getirmiş ve buna da oyunlar-arası davet demiş. Buna göre farklı bir oyun oynayan arkadaşınız size "boşver şimdi o oyunu, gel birlikte başka oyun oynayalım" diye davet gönderdiğinde ekranda daveti kabul edip etmediğiniz soruluyor ve kabul ederseniz kısa bir süre sonra Origin o andaki oyununuzu kapıyor, yeni oyunu açıyor ve arkadaşınızla sizi aynı gruba alıyor.

Başta da söylediğim gibi bu özellikler henüz Origin betada, eğer bunları denemek istiyorsanız Application Settings > Participate in Origin Client Betas seçeneğini kullanarak beta kaydınızı yaptırabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum