EA Ve Activision'ın, WB Interactive'i Satın Almak İstediği İddia Ediliyor

Kapışma başlıyor

WarnerMedia'nın sahibi olan AT&T'nin Warner Bros. Interactive Entertainment'ı satmak istediği iddia ediliyor. CNET'ten gelen iddiaya göre marka, 4 milyar dolar karşılığında kendisine yeni bir alıcı bulacak.

Markayı satın almak için kolları sıvayan isimler arasında ise Take-Two, EA ve Activision-Blizzard'ın bulunduğu söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da bu satış oyun dünyasında büyük yankı uyandırabilir zira Warner Bros. Interactive Entertainment'ın kanatları altında önemli stüdyolar bulunuyor.

Rocksteady Games, NetherRealm Studios, TT Games, Monolith Games ve Avalanche Software gibi isimlere sahip olan markanın Harry Potter, Lego, Lord of the Rings ve DC gibi markaların lisanslarına sahip olduğunu da hatırlatalım. Firmanın el değiştirmesi ciddi bir sarsıntı yaratabilir.

Bildiğiniz üzere WB, yeni Batman ve Harry Potter oyunları üzerinde çalışıyor. İddialara göre bu isimleri E3'te görebilecektik fakat etkinliğin iptal olması ile birlikte bu iddialar da rafa kaldırıldı. Bakalım markanın el değiştirmesi bu oyunların kaderini de etkileyecek mi?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum