EA ve DICE, Yeni Bir Star Wars Battlefront Oyunu Planlamıyor

Bir markaya elveda diyoruz

Loot box skandalı ile oyun gündemine bomba gibi oturan Star Wars Battlefront 2, günden güne oyuncu kaybetmeye devam ediyor. Buna rağmen oyuna sürekli olarak yeni içerikler ve güncellemeler getiren DICE, 2017 çıkışlı markayı bir süre daha ayakta tutmanın peşinde.

Fakat DICE, bu içeriklerin ardından -beklenenin aksine- yeni bir Battlefront oyunu çıkarmayı düşünmüyor.


PCGamesN, Battlefront 2'nin tasarım yöneticisi Dennis Brännvall ile konuşma fırsatı bulmuş. Yönetici Battlefront 3 için isteklerini kaybettiklerini şu şekilde açıklamış: "Devam oyunları hala insanlar tarafından seviliyor. Aksi takdirde kimse onları yapmaya devam etmezdi. Fakat bu oyunlara eskisi kadar 'açlık' hissetmiyoruz."

"Pek çok devam oyunu yaptığımız için bu sisteme alışığız. Önce bir season pass çıkarıp ikinci senede yeni oyun üzerinde çalışmaya başlıyorduk. Bence endüstri epey değişti. Eskiden oyunu yapıp 4 DLC için anlaşıyorduk. Ardından oyunculardan gelen geri dönüşü değerlendirip, sıkıntılı noktaları yeni oyunun içerisinde çıkaryorduk. Bu kez bunu yapmayacağız."

Bu değişimi örneklemek için oyuncuların çok istediği spawn sistemini oyuna eklediklerini ifade eden Brännvall, değişimden korkmadıklarını ve oyuncu topluluğunu mutlu etmek için bu değişimleri yapabileceklerini vurgulamış.

Star Wars Battlefront serisine olan ilginin, loot box skandalı ile daha da azaldığını söylemek yanlış olmaz. Yani EA ve DICE, oldukça iyi bir IP'nin sonunu getirdiği için kendisini de biraz suçlamalı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum