EA'in Çocuk Dergisine Mikro Ödemeli FIFA 21 Reklamı Vermesi Tepki Çekti

Küçük yaştan mikro ödemelere alıştıralım

Electronic Arts'ın FIFA oyunlarındaki FUT modundan milyarca dolar gelir ettiği artık hepimizin malumu, zaten FUT da FIFA'nın en popüler oyun modu olmaya devam ediyor. EA, FIFA Puanı satarak gerçekten de inanılmaz gelir kazanıyor, çünkü oyuncular sanal futbolcu kazanmak için bu puanları kullanarak FUT paketleri satın alıyorlar.

FUT modunun para tuzağı olup olmadığı konusu apayrı bir şey, ama bunu çocuklara hitap eden bir dergide pazarlamaya çalışmak apayrı.

İngiltere'de yayınlanan ve çocuklara hitap eden bir oyuncak dergisine reklam veren Electronic Arts, çocuklara FIFA 21'den nasıl zevk alacaklarını birkaç maddeyle özetlemiş. Dört maddeden ikincisi ise mikro ödemeleri öne çıkarıyor ve "paket açmak için FIFA puanları kullanın" diyor.

Normalde FUT modunu mikro ödemeye bulaşmadan da oynamak mümkün, ama bu reklamda sanki bu gerekli bir şeymiş gibi gösterilmiş. Haliyle tepkilerin ana sebebi de bu, çünkü bu reklamı okuyan çocuklar oyunda puan satın almanın ve paket açmanın bir gereklilik olduğunu düşünecekler deniyor. Hatta işi boykot çağrısına kadar götüren gruplar olmuş.

Yorumlardan biri "bu reklamın bir çocuk dergisinde yayınlanmasının inanılmaz derecede yanlış olduğunu geçelim, oyunu puan satın alıp paket açarak oynamanız gerektiğini söylüyor. Oyun içi satın alımları bu kadar küçük yaştaki çocuklar için normalleştiren bu tarz bir reklam ahlak dışı" derken, bir diğeri "bundan etkilenecek ebeveynler için üzülüyorum, EA belden aşağı vurmuş ama buna hiç şaşırmadım" demiş.

Ne diyelim, EA bizi şaşırtmamaya devam edecek gibi.

YORUMLAR
oe93
28 Eylül 2020 23:52

paket açma simulatörü :) 

Parolamı Unuttum