EA'in FIFA İsmini Neden Bırakmak İstediği Belli Oldu

Napolyon ne demiş?

Electronic Arts'ın yılların FIFA ismini bırakmayı düşündüğü haberi, serinin geleceği için aslında gerçekten büyük önem taşıyor. 1993 yılında FIFA International Soccer olarak başlayan seri, bir sene sonra FIFA Soccer 95 ismiyle çıkmış ve ondan sonra da sürekli yıl isimleriyle devam etmişti. Yani 28 senelik bir geçmişi söz konusu FIFA isminin.

Ancak görünüşe göre FIFA, Electronic Arts ile anlaşmasından kazandığı parayı daha da artırmaya karar vermiş ve bu da EA'de sinirleri bozmuş durumda. Muhtemelen "nasılsa bizden ayrılamazlar" diye düşünmüş olsa gerek FIFA.

Gelen bilgilere göre FIFA anlaşma yenilemek için önceki anlaşmanın iki katından fazla para istiyor. New York Times'ın makalesi, bu yeni anlaşmanın Dünya Kupaları arasındaki dört yıllık dönemlerde EA'e ekstradan 1 milyar dolara mal olacağını söylemiş. Ayrıca FIFA, EA'in exclusive sınırlarını da daraltmak istemiş çünkü EA Sports NFT'ler dahil olmak üzere FIFA ile ilgili diğer parasallaştırma yöntemlerini de kullanmak istiyormuş. Halbuki FIFA bu parasallaştırma yöntemlerinin bazılarından kendi de faydalanmak istiyor, belki de biraz da bu yüzden maliyeti iyice artırmışlar.

Ancak burada da şöyle bir soru ortaya çıkıyor. Eğer Electronic Arts, FIFA isminden vazgeçer ve ticari marka hakkı için başvurduğu EA Sports FC ismine geçerse, bir diğer yayıncı/geliştirici çıkıp FIFA ismini alır mı acaba? İşte o zaman tam kaos olur.

 

YORUMLAR
Feyling
14 Ekim 2021 15:36

eSoccer 2022 falan yaparlar artık battı futbol oyunları gemisi yan gider.

Parolamı Unuttum