EA'in Star Wars Jedi: Fallen Order Satışlarından Beklentisi Çok Büyük

Anthem için kaç bekliyorlardı, hatırlayan var mı :)

Electronic Arts, 31 Mart itibariyle sona eren geçtiğimiz mali yıla ilişkin bir derğelendirmede bulunurken, önümüzdeki dönemde çıkacak oyunları Star Wars Jedi: Fallen Order için de beklentilerini paylaşmışlar.

EA CEO’su Andrew Wilson ve CFO’su Blake Jorgensen, yıl sonuna doğru çıkacak oyunun, bu mali yıl sonuna kadar 6 ila 8 milyon adet satış yapmasını beklediklerini ifade etmişler.

EA’in satış rakamı öngörülerindeki performansı pek parlak sayılmaz :) Anthem, Battlefield V ve Star Wars Battlefront II bu konudaki en güncel örnekler; her üç oyun için de yapılan tahminler tutmamış, çıkış dönemi satış rakamları beklentilerin altında kalmıştı.

Bununla birlikte, Fallen Order için bir beklenti de söz konusu. Özellikle Star Wars hayranlarının oyuna yaklaşımı, satış rakamlarını ciddi derecede etkileme potansiyeline sahip. Çok eleştirilen Battlefront II için bile çıkış yaptığı yıl sonunda 7 milyon kopya gibi ciddi bir satış rakamına ulaşılması, Star Wars markasının gücünü gösteriyor. Bu durum Fallen Order satışlarına ne ölçüde yansır, göreceğiz.

EA, bu sefer şeytanın bacağını kırıp oyuncuların beklentisini karşılayacak bir oyun çıkartabilecek mi bakalım. Merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Burak Güney
9 Mayıs 2019 01:03

Umarım iyi bir oyun olur. Infamous oyunları tarzında olursa başarılı olur gibime geliyor. Hızlı ve eğlenceli bir oynanış şart.

Decypher
8 Mayıs 2019 15:03

EA beklentileri yüksek tutup sonraki mali yıl toplantılarında "beklediğimiz gibi olmadı" demeyi seviyor :)

skyfall
8 Mayıs 2019 14:43

1 milyon satarsa öpüp başlarına koysunlar. Fallen Order'ı bende merakla bekliyorum ama 6 ila 8 milyon satması zor geliyor.

yusufulas
8 Mayıs 2019 14:29

EA daha çok bekler!

Parolamı Unuttum