Ekim Ayında Çıkmış Bomba Yapımlar

Ekim ayı sen ne güzel geçtin gittin!

Bir ayı daha yedik bitirdik sevgili oyungezerler. Artık önümüzdeki ay çıkacak olan oyunlara odaklanmış durumdayız. Ama, bu ay içinde çıkmış bir sürü oyun arasından en ilgi çekici yapımlar nelermiş bir hatırlayalım isterseniz.

Forza Horizon 4 (Xbox One, PC) – 2 Ekim
forza

Forza Horizon 4, hayranlarının yüzünü kara çıkarmadı arkadaşlar. Oyundaki haritaların mevsime göre değişikliğe uğraması, ilkbaharda farklı, kışın farklı, sonbaharda farklı, yazın farklı deneyimler sunması oyuncuların en beğendiği noktaların başında geliyor. Aynı zamanda oyun içinde minik hikayelerin yer alması oyunu daha oynanır hale getirmiş. Bu hikayelerde yeri geldiğinde dublör bir şoförü canlandırıp, yeri geldiğinde bir taksici olabiliyoruz. Yolda gazlarken bulduğumuz kayıp arabalar da ekstra bir sevinç yaşatıyor.

Xbox cephesinde 2 milyon oyuncu sayısına ulaşmış bile. 9 Ekim itibariyle Twitch, Youtube, Facebook, Mixer platformlarında toplamda 4,6 milyon saat oynanış videosu izlenilmiş. Oyuncular 822,7 milyon mil yol kat etmişler. Oyuncular 4,1 milyon varlık satın almışlar ve halihazırda 74,4 milyondan fazla araca sahiplermiş ve 377,7 milyon yol keşfedilmiş.

Assassin's Creed Odyssey (PS4, Xbox One, PC) – 5 Ekim
assassinss-creed-odyssey

Macera Antik Yunanistan'da tüm hızıyla devam ediyor. Oyunu ister erkek savaşçı Alexios, istersek de kadın savaşçı Kassandra olarak oynuyoruz. Haliyle yer Yunanistan olunca oyunda deniz yolculukları ve gemi savaşları önemli bir yer tutuyor. Atina'nın Delian Birliği ve Sparta'nın Peloponnesian Birliği birbirine girmeye başlıyor. Bu yıkımın altında, bir Spartalı kendini gösteriyor. Ailesi tarafından reddedilmiş ve paralı asker olarak hizmetlerini farklı fraksiyonlara satan bir Spartalıyı canlandırıyoruz.

Oyunda en büyük artıları olağanüstü dünya tasarımı, tarihi kişiler ve yerlerle etkileşim, geniş ölçekli kara ve deniz savaşları, keşfetme hissi ve diyalog seçimleri oluşturuyor. 

İnceleme sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Super Mario Party (Switch) – 5 Ekim
Ä°lgili resim

Oyun öncelikle tamamen çoklu oyuncu için tasarlanmış diyebiliriz. Ne kadar çok kişi oynarsa o kadar fazla zevk alıyorsunuz. Oyun içinde yaklaşık olarak 20-25 adet mini game bulunuyor. Bu mini game'lerde ise bir çok farklı mod bulunuyor. Kimi zaman takım olarak hareket ediyor, kimi zaman işinizi zarlara bırakıyorsunuz. Tasarım olarak standartlardan pek şaşılmamış ancak oldukça eğlenceli bir yapım bizlerle birlikte oldu.

Call of Duty: Black Ops 4 (PS4, Xbox One, PC) – 12 Ekim
Call of Duty: Black Ops 4 ile ilgili görsel sonucu

Şu zamana kadar ki en büyük zombi modu ile dikkatleri üzerine çeken yapım, bizleri Black Ops ekibi ile topyekün bir mücadeleye sokuyor. Devasa bir battle royale modu Blackout bizlerle birlikte oldu. Blackout modu 100 oyuncuyu, şu ana kadar yaratılmış en büyük Call of Duty haritasını içinde barındırıyor. Oyunun en sevilen yanlarından birisi tabii ki Blackout modunda kara, hava ve deniz araçlarının bulunması.

Oyunun artıları ise çoklu oyuncuya hazırlayan Specialist HQ modu, eski haritaların geri dönüşü ve yenilerin tasarımı, daha stratejik ve takım oyununa teşvik eden çoklu oyuncu modu, dengeli görünen sınıf sistemi ve zombi modundaki çeşitlilik.

İnceleme sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Soulcalibur VI (PS4, Xbox One, PC) – 19 Ekim
soul calibur vı ile ilgili görsel sonucu

Köklü bir geçmişe dayanan başarılı dövüş oyununda yeni mekanikler ve iyileştirilmiş grafikler dikkat çekiyor. Oyuna eklenen yeni savaş mekaniklerinden ilki Reversal Edge. Rakibinizin hamlesini bloklayıp karşı saldırıya geçmeye çalışacağımız güzel bir mekanik. Soul Charge, geçici bir güçlendirmenin ardından rakibinize büyük hasarlar vermemizi sağlayacak bir mekanik. Son eklenen ise Lethal Hit. Üstüste gerçekleştirdiğimiz combolar sayesinde ekstra hasar kiti açan bir mekanik.

Bunların yanı sıra oyunu online olarak dünyanın diğer ucundaki kişilerle oynayabilirsiniz. Kendi karakterinizi yaratıp dövüş alanlarına sürebilirsiniz. Oyunda bir de yakından tanıdığımız bir misafir dövüşçü var. CD Projekt Red’in The Witcher serisinden Geralt bizlerle birlikte dövüşüyor.

Oyunun inceleme puanlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Red Dead Redemption II (PS4, Xbox One) – 26 Ekim
red dead redemption 2 ile ilgili görsel sonucu

Veee geldik bu ayı daha güzel kılan yapıma. Oyunda bölgeler bir hayli geniş sevgili oyungezerler. Bataklıklardan çöllere, modernleşmiş şehirlere, kasabalara kadar bir sürü farklı atmosfer yer alıyor. Oyunun hikayesi 60 saat sürüyor. Ana karakterimiz Arthur birlikte yaşadığı çeteyi ailesi olarak görüyor ve bu çetenin geçiminden sorumlu liderlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Karakterimizin ne kadar onurlu bir çete üyesi olacağı da bizim kararlarımıza bağlı.

Öyle ki Rockstar Games oyun için bir uygulama bile çıkarmış. Bu uygulama ile oyundaki haritayı görebilecek, Arthur'un günlüğünün dijital replikası görevini üstlenecek ve Arthur ile ilgili gerçek zamanlı istatistiklere de erişebiliyoruz.

Oyunun inceleme puanlarına ise buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum