Ekim Ayında Ne Oynasak?

Yaz bitti, oyunlar yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başladı. Peki ekim ayında ne oynasak?

 Yazı yedik, yavaş yavaş sonbahara geçmeye başladık sevgili Oyungezerler. Havaların serinlemeye başlaması kimi için sevindirici, kimi için de üzücü oldu tabii. Fakat özellikle büyük oyunların seri şekilde piyasaya çıkmaya başladığı döneme girmek oyuncular için gerçekten de heyecan verici.

Önümüzdeki aylarda merakla beklediğimiz birçok oyuna kavuşabileceğiz. Ki, bunların bir çoğuna erişebilmemize sadece günler kaldı! Bu yüzden oturduk ve ekim ayıyla birlikte piyasaya çıkacak olan oyunlardan sizleri ve bizleri en çok heyecanlandıracak olanlara göz atalım dedik.
Her zaman olduğu gibi kaçırdığımız, unuttuğumuz ya da bizim ilgimizi çekmese de (ya da genel olarak büyük ilgi göreceğini düşünmesek de) sizlerin ilgisini çeken ve merakla beklediğiniz oyunlar varsa bunları bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin.

Haydi başlayalım...

Forza Motorsport 7 – 3 Ekim

Görselleri ve çıkış fragmanı ile nefes kesen Forza Motorsport 7, dosya büyüklüğü ve kotalarımıza vuracağı darbeyle de dudak uçuklatıyor. Sistemlerimizde yaklaşık 100 GB yer kaplayacak olan Forza 7, yarış meraklılarına sunacağı görsel ve mekanik detayları ile şimdiden yeni dönemin en çok merak edilen oyunlarından biri oldu. 4K bizim işimiz diyebilen oyunculara gerçekten de muhteşem grafikler sunabilecek olan Forza 7, 3 Ekim’de Xbox One ve PC (Win10) sahipleri ile buluşacak.

Middle-earth: Shadow of War – 10 Ekim

Bir çoğumuz için hem bu yılın hem de önümüzdeki yılın en çok bekleneni, önümüzdeki ödül törenlerinde ismini sıkça duymaya hazır olduğumuz Shadow of War. Nemesis sistemi, kocaman ve yaşayan haritası, kendi ordumuzu kuracak olmamız, oyun dünyasının seçimlerimize tepki verecek olması derken insan bu oyun için şimdiden deliler gibi heyecanlanıyor. Ekim ayında alacağımız ya da kendimize vereceğimiz en güzel hediye olma potansiyelini taşıyan Middle Earth: Shadow of War hakkında çok daha detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Hatta ulaşın onlara, pişman olmayacaksınız!

The Evil Within 2 – 13 Ekim

Sebastian Castellanos'un yıllar önce kaybettiğini sandığı kızını kurtarmak için binbir zorluğa göğüs gereceği The Evil Within 2’nin oyuncularla buluşmasına yaklaşık iki hafta kaldı! İlk oyunu sevenlerin merakla beklediği ikinci oyun gerek hikayesi, gerekse bugüne kadar yapılan paylaşımlarla giderek daha çok merak uyandırıyor. Çıkış tarihi 13. Cuma’ya denk gelen The Evil Within 2, 13 Ekim’de PC, PlayStation 4 ve Xbox One sahipleri ile buluşacak.

Elex – 17 Ekim

Aksiyona dayalı rol yapma oyunu olan Elex, bizlere sunacağı tek kişilik macerayı büyük bir açık dünya haritası içinde servis edecek. Gothic serisinin arkasındaki ekip tarafından geliştirilen oyun; kıyamet sonrası, fantezi (abuk sabuk şakalar yapmayalım lütfen) ve bilim kurgu ögelerini harmanlayarak oyunculara farklı bir deneyim sunacak. Elex’in dünyasında insanlara büyülü güçler veren özel bir kaynak için büyük savaşlar veriliyor ve biz de bu savaşa bir şekilde dahil oluyoruz. Peki bu bahsi geçen güç o dünyaya daha çok kan ve göz yaşı mı getirecek, yoksa barış mı? PC, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştirilen Elex, 17 Ekim’de piyasaya çıkacak.

South Park: Fractured but Whole – 17 Ekim

2014 yılında piyasaya çıkan South Park: The Stick of Truth’un devamı olan South Park: Fractured but Whole ile bu sefer süper kahraman işine giriyor ve suçlulara karşı amansız bir mücadele veriyoruz. Yani en azından biz öyle olacağını sanıyoruz. Çünkü Stan, Kyle, Kenny ve Cartman gibi karakterlerle gülmekten çatlayacağımızı bilesek de Cartman’ın bize ne gibi sürprizler hazırlayacağını kestiremiyoruz. Zaten kim kestirebilir ki?.. Özellikle South Park dünyasına aşina olanlara inanılmaz eğlenceli anlar yaşatacak olan South Park: Fractured but Whole; PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 17 Ekim’de piyasaya çıkacak.


Gran Turismo Sport - 18 Ekim

Yarış oyunları denince akla gelen ilk isimlerden , türün ise efsanlerinden biri olan Gran Turismo; serinin son üyesi olacak Gran Turismo Sport ile tekrar sevenleriyle buluşmaya hazırlanıyor. PlayStation 4’e özel olacak çıkacak ve PlayStation 4 Pro’yu da destekleyecek olan Gran Turismo Sport ile bir oyundan alınabilecek en başarılı simülasyon deneyimi tekrar bizlerle buluşacak. (GT Academy sayesinde gerçek bir yarış takımıyla sözleşme imzalayan Gran Turismo oyuncusunu unutmamak lazım). PlayStation 4’e özel olarak gelecek Gran Turismo Sport, 18 Ekim’de piyasaya çıkacak.

Age of Empires: Definitive Edition -19 Ekim

“Age of Empires 4 duyurulmuşken ve piyasada pek çok strateji oyunu varken buna niçin heyecanlanalım?” diyenleri duyabiliyorum. Fakat Age of Empires 4 gelene kadar efsanenin tekrar elden geçirilmiş halini oynamak ve eski günlere dönmek ister istemez heyecanlandırıyor insanı. Sopayla vurduğumuz binanın alev alması, anlayamazsınız... Anılarımızı depreştirecek, bizleri tekrar eski günlere döndürecek ve aradan geçen onca yıla rağmen tekrar eğlenceli anlar yaşatacak olan Age of Empires: Definitive Edition, 19 Ekim’de piyasaya çıkacak.

Road Rage – 24 Ekim

Efsane geri dönüyor! Road Rage, tarihinde AAA oyunlardan ya da üzerine uzun uzun ve büyük tartışmalar yapılan yapımlardan biri olmamış olabilir. Fakat bunlar kendisinin gayet keyifli bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ekim sonlarına doğru oyuncularla buluşacak olan oyun; 42 hikaye görevi, 56 yan görev, kocaman ve özgürce gezebileceğimiz bir harita ve farklı araçlarla birlikte kendini bizlere adamaya geliyor. PC, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştirilen oyun 24 Ekim’de piyasaya çıkacak.

Destiny 2 – 24 Ekim

Konsol oyuncularıyla çoktan buluşan Destiny 2’nin PC’ye gelmesi biraz geç oldu. Hoş, ilk oyun PC’yi tamamen es geçtiği için geç olsun, güç olmasın diyesi geliyor insanın. Piyasaya çıktığından beri sağlam bir oyuncu sayısına sahip olan Destiny 2, içerik ve ilk oyuna benzerliği bakımından eleştirilse de daha önce kendisini tecrübe edememiş olan PC oyuncuları için ciddi heyecan yaratıyor. Nihayet PC oyuncularına da Gardiyan olma keyfini yaşatacak olan Destiny 2, 24 Ekim’de Master Race ile buluşacak.

Wolfenstein II: The New Colossus - 27 Ekim

Nazilerle olan savaşımıza geri dönüyoruz! Açıklandığından beri yayımlanan videoları ile ağzımızın suyunu akıtan; mekanikerli, görselleri, detayları ve hikayesi ile oldukça ilgimizi çeken Wolfenstein II: The New Colossus’a sonunda kavuşuyoruz. Kabul etmeliyim ki Bethesda konferansında The New Colossus için çok da heyecanlanmamıştım. Fakat bugüne kadar izlediğimiz tanıtım videoları bu oyunun bizlere kaliteli bir deneyim sunacağını açıkça kanıtladı. PC, PlayStation 4 ve Xbox One için geliştirilen Wolfenstein II: The New Colossus, 27 Ekim’de piyasaya çıkıyor.

Assassin's Creed: Origins – 27 Ekim

Origins ile Assassin’s Creed serisi tekrar ihtişamlı günlerine dönebilir mi bilmiyorum. Evet, hala kendisi büyük bir yapım ve evet, hala ciddi satış rakamlarına ulaşabilecek potansiyeli var. Fakat serinin beklenen ilerlemeyi göstermediğini ya da kendini tekrar ettiğini de biliyoruz. Yanlış anlamayın; Assassin’s Creed serisini yeren bir editör değil, seriyi seven ve yıllar içinde hayal kırıklıkları yaşamış bir hayranı olarak söylüyorum bunları. Ne kadar kalbimizi kırmış olsa da, seriye getireceği ciddi yenilikleri ve değişimleri ile Assassin's Creed Origins’i merakla bekliyoruz. Kendisi Pc, PlayStation 4 ve Xbox One sahipleri ile 27 Ekim’de buluşacak efendim.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum