Ekim'de Ne Oynasak?

Muhteşem bir ay bizleri bekliyor

Oyun dünyasının en hareketli günleri resmen başladı. Eylül ayında vites yükselten sektör, Ekim’de bol bol yeni oyun ile karşımıza çıkacak. Biz de her zaman olduğu gibi ayın öne çıkan oyunlarını sizler için listeledik. Kemerlerinizi bağlayın zira bu kez oldukça uzun bir yolculuğa çıkıyoruz.

Assassin's Creed Mirage

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PC) – 5 Ekim

Henüz ayın ilk günlerinde bizleri, Assassin’s Creed serisinin yeni oyunu Mirage karşılayacak. Serinin “köklerine” döneceği Mirage, bizleri 9. Yüzyıl Bağdat sokaklarına götürecek. AC tarihinin en eski olaylarını oynama fırsatı bulacağız.

Bu oyundaki ana karakterimiz Valhalla’yı oynayan okuyucularımızın yakından tanıdığı Basim olacak. Basim’in Valhalla’ya kadar olan yolcuğunu, eski AC oyunlarından tanıdığımız mekanikler ile takip edeceğiz. Mirage içerisinde, son yıllarda biraz daha RYO yoluna sapan AC oyunlarının esintisi olmayacak. Tabiri caizse “sek” bir suikastçı oyunu bizleri bekliyor.

Yeni oyunda tanıdığımız bildiğimiz yeteneklerin yanı sıra, eskiden çok sevdiğimiz bazı mekanikleri de kullanabileceğiz. Oyunu erken oynama şansı bulan isimler de Mirage için güzel şeyler söylüyor. Bakalım nasıl olacak?

Forza Motorsport

(Xbox Series X/S, PC) – 10 Ekim

Forza serisi, Horizon ile birlikte yeni bir yaşam buldu. “Festival” havasında geçen oyunlar pek çok oyuncuya hitap ediyor olsa da, motor sporları tutkunları bir süredir Motorsport serisinin geri dönmesini bekliyordu. İşte o muhteşem geri dönüş için artık geriye sayım başladı.

Simülasyon odaklı olacak oyunun en önemli yeniliklerinden biri lastik sistemi olacak. Lastiklerin fiziklerini bir yerine altı noktadan örnekleyecek ekip bu sayede gerçekçiliğin artacağını öne sürüyor. Zaten oyun boyunca hem yakıt hem de lastik kontrolü büyük önem taşıyacak. Ayrıca yeni Horizon ile birlikte gelen kişiselleştirme sisteminin çok daha kapsamlısını yeni Motorsport’ta görebileceğiz.

Çoklu oyuncu modunda antrenman turlarının yanı sıra sıralama turları da kullanılabilir olacak. Oyuncular kendi yakıt ve lastik stratejilerini belirleyerek çok daha “immersive” bir yarış tecrübesi yaşayabilecek. Direksiyon setlerinin tozunu silme zamanı geldi… 

Lords of the Fallen

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC) – 13 Ekim

Orijinal Lords of the Fallen, 2014 yılında çıkış yaptığında çok fazla ses getirememişti. CI Games ekibi Ekim ayında, souls-like oyunlarına ikinci bir şans vermeye hazırlanıyor. Bir nevi reboot olacak Lords of the Fallen, yepyeni tasarımlar ve çok daha yüksek bir oynanış tecrübesi sunmaya geliyor.

Oyun teknik olarak bir reboot olsa da, aslında orijinal hikayeden binlerce yıl sonrasını anlatan bir “devam oyunu” niteliği taşıyacak. 2014 yılındaki oyundan çok daha karanlık bir tona sahip olacağı açıklanan yeni nesil Lords of the Fallen, bir açık dünya sunmayacak. Oyuncular, klasik Dark Souls oyunları gibi kendisine sunulan haritalarda ilerleyebilecek.

Yeni oynuda Mournstead’ın karanlık dünyasına yolculuk yapacak ve uhrevi bir göreve atılacağız. Bu görevde altı farklı “Beacon of Sentinel’i” tekrar aydınlatmamız gerekecek.

Marvel's Spider-Man 2

(PlayStation 5) – 20 Ekim

Süper kahraman oyunları arasında çığır açmayı başaran nadir işlerden biri olan Marvel’s Spider-Man, kısa bir aranın ardından geri dönüyor. PlayStation 5 oyuncularının merakla beklediği devam oyunu, bu ay bizlerle olacak.

Insomniac’ın yeni projesinde hem Peter Parker hem de Miles Morales’in geri döndüğünü göreceğiz. Şimdilik oynanış esnasında bu ikili arasında seçim yapıp yapamayacağımızı bilmiyoruz. Fakat yeni oyunla birlikte Spider-Man dünyasının en ikonik kötü karakterleri geri dönecek: Kraven ve Venom.

Tabii simbiyot Spider-Man’i görmek de ayrı bir keyif olacak.

New York’ta geçecek oyunun pek çok oynanış görüntüsü yayınlandı. Hatta bu oynanış görüntüleri içerisindeki “hızlı seyahat” mekaniği de bir hayli konuşulmuştu. Marvel’s Spider-Man 2 şimdiden herkesi heyecanlandırmış gibi görünüyor.

Cities: Skylines II

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC) – 24 Ekim

Bir grup belediye (!) tutkunu ise bir süredir Cities: Skylines 2 için heyecanlanıyor. İlk oyunun üzerinden tam 8 sene geçti. Hala en iyi şehir kurma simülasyonlarından biri olan oyun, devam oyunu ile zirvedeki yerini sağlamlaştıracak.

Cities: Skylines 2, pek çok oyuncunun uzun süredir istediği yenilikler ile birlikte geliyor. Örneğin yeni oyun artık kendi içerisinde mevsimlere ve bu mevsimlerin beraberinde getirdiği zorluklara ev sahipliği yapacak. Kışın, Ankara’nın ayazını yaşayan şehir sakinlerinizi korumanız gerekecek. Yolları açmanız ve kar fırtınalarında gerekli müdahaleleri yapmanız beklenecek. Buna ek olarak şehirler büyüyecek ve artık devasa metropoller yaratabileceksiniz.

Doğal afetleri de sınırsız şekilde kullanabileceğiniz oyun, henüz netleşmiş olmasa da, Xbox Game Pass’e de gelecek gibi görünüyor.

Ghostrunner 2

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC) – 26 Ekim

Cyberpunk temasını zorlu mekanikler ve ninja temasıyla birleştiren Ghostrunner serisi, devam oyunu ile geri dönüyor. İlk oyunu ile büyük başarı yakalayan seri, aksiyonun dozajını artırarak geri dönecek.

Yeni oyunda hikaye kaldığı yerden devam edecek. Hatırlarsanız ilk oyunda karakterimiz, insanoğlunun son kalelerinden birinin içerisinde kim olduğunu bilmeden hayatına başlıyordu. The Architect’in yönettiği maceramızda, insanlığın kalan son güç savaşının piyonlarından biri oluyorduk. İkinci oyunda da Ghostrunner olarak insanlığı bu güç savaşından çıkarmaya çalışacağız.

İkinci oyun daha fazla yenilik ile birlikte gelecek. İlk oyunun akışkan dövüş mekanikleri kendisini özel kılmaya yetmişti. İkinci oyunda da aksiyon dozajının iyice artmasını bekliyoruz. İlerleyen günlerde oyun hakkında daha fazla bilgi sahibi de olabiliriz.

Alan Wake 2

(PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC) – 27 Ekim

Bu ay geri dönecek efsanelerden biri de Alan Wake olacak. Remedy’nin Control ile başladığı evrenin yeni bağlantı noktası olacak Alan Wake 2, bizleri korkutmaya geliyor.

Remedy, Alan Wake 2 ile iki farklı dünyayı, iki farklı karakter üzerinden anlatacak. Bunlardan birinde FBI dedektifi olan Saga Anderson’ı canlandıracağız. Anderson, Bright Falls, Cauldron Lake ve Watery bölgelerinde gerçekleşen ayin temelli cinayetleri araştıracak.

Bir yandan da son 13 yılını Cauldron Lake’in altında, Dark Place’te geçiren muhteşem yazarımız Alan Wake’i oynayacağız. Wake, bu cehennemden kaçmanın yolunu arayacak.

Remedy’nin son yıllarda yaptığı işlere bakarak kafalarımızı karıştıracak bir oyunun yolda olduğunu söyleyebiliriz…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum